31 Δεκ 2011

Ιδέες διακόσμησης για το γιορτινό σου τραπέζι !!!

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να προσέξεις στην ετοιμασία του γιορτινού σου τραπεζιού είναι η διακόσμηση του! Και ένα από τα βασικά στοιχεία της διακόσμησης είναι το πιάτο!
Το γιορτινό σου τραπέζι δε αρκεί να είναι μόνο όμορφο αλλά να υποδεχτεί ευχάριστα και τον ...
καλεσμένο σου! Για να το πετύχεις αυτό μπορείς να εφαρμόσεις πολλές ιδέες διακόσμησης, μερικές από τις οποίες μπορείς να δεις και στις παρακάτω φωτογραφίες.
1
Εάν θέλεις να δώσεις ένα πιο χαρούμενο αέρα στο γιορτινό σου τραπέζι, χρησιμοποίησε πετσέτες σε καρό κόκκινο ή πουά, τις οποίες μπορείς να κάνεις ρολλά και να τις δέσεις με λεπτές κόκκινες ή λευκές κορδέλες! Πέρασε ανάμεσα στη κορδέλα και στην πετσέτα 2-3 στικάκια καννέλας ή στόλισε το πάτιο με ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο μπισκότο!
2
Τα κουκουνάρια μπορούν να στολίσουν υπέροχα όχι μόνο το σπίτι μας αλλά και το χριστουγεννιάτικο πιάτο μας! Πάρε κουκουνάρια και βάψτα με ασημένιο η χρυσό σπρέι ανάλογα με τις αποχρώσεις που θες να δώσεις στο τραπέζι σου. Ένα μικρό καρτελάκι με το όνομα του καλεσμένου γραμμένο πάνω μπορεί να τοποθετηθεί στην κορυφή του κουκουναριού και να δώσει ένα πιο οικείο χαρακτήρα σε κάθε θέση του τραπεζιού.
Ένα όμορφο μικρό δωράκι σε κουτάκι μέσα σε κάθε πιάτο, είναι μια άλλη επιλογή που θα ενθουσιάσει ευχάριστα τους καλεσμένους σου!
3
Στο εμπόριο υπάρχουν πετσέτες με πολλά χριστουγεννιάτικα θέματα για τις εορταστικές αυτές μέρες. Χρησιμοποίησε μία τέτοια πετσέτα σε χρώμα και σχέδιο της επιλογής σου, δίπλωσέ τη απλά ή δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σχέδιο και στόλισε τα πιάτα σου.
4
Όσες μπάλες δε χρησιμοποιήσεις στο δέντρο σου μπορείς να τοποθετήσεις στο γιορτινό σου τραπέζι και να δώσεις το εορταστικό ύφος που θέλεις, ενώ κλαδάκια και φύλλα χρυσά ή ασημί μπορούν να δεθούν σε κάθε πετσέτα και να τοποθετηθούν πάνω στα πιάτα.
5
Με λίγη προσπάθεια και φαντασία, μπορείς να φτιάξεις ακόμα και δικά σου μοναδικά διακοσμητικά! Ένα χριστουγεννιάτικο χάρτινο δεντράκι που θα τοποθετήσεις μέσα σε κάθε πιάτο είναι μία πολύ όμορφη και εύκολη ιδέα! Πρόσεξε το αστεράκι στη κορυφή του δέντρου να έχει γραμμένο το όνομα του καλεσμένο σου ή μια πολύ όμορφη ευχή!
6
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορες κορδέλες ή σχοινάκια και να τα συνδυάσεις μαζί για να δέσεις τις πετσέτες σου! Μπορείς να "παίξεις" με αποχρώσεις του κόκκινου - πράσινου ή απλά να αυτοσχεδιάσεις!
7
Όσα στολίδια δεν τοποθετήσεις στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σου, αξιοποίησέ τα! Χρησιμοποίησέ τα για το decor στα πιάτα σου...μικρές μπαλίτσες, ελαφάκια, αστεράκια ή καραμέλες, όλα θα δώσουν χαρούμενο και εορταστικό ύφος στο τραπέζι σου.
8
Τα κοσμήματα δίνουν λάμψη! Στόλισε τις πετσέτες με μικρά διακριτικά σχοινάκια στα οποία έχεις περάσεις χάντρες από γυαλί ή swarovski!
9
Για πιο λιτές εμφανίσεις, λευκές πετσέτες με όμορφες σκέψεις και ευχές αποτυπωμένες πάνω τους θα γεμίσουν ζεστασιά και αγάπη τους καλεσμένους σου!
10
Μπορείς να κάνεις πολλά σχέδια με τις πετσέτες! Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις πολλές ιδέες διπλώματος με τις οποίες θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου που θα σκέφτονται να τις ξεδιπλώσου!
11
Για το δέσιμο, εκτός απλό κορδέλες και σχοινάκια, στο εμπόριο θα βρεις πολλά διακοσμητικά αντικείμενα σχεδιασμένα για αυτό το σκοπό! Ελαφάκια, αστεράκια, νιφάδες χιονιού ή και τα πάντα γιορτινά φύλλα γκι. Θα τα βρεις όλα σε πολύ καλές τιμές, εσύ απλά επέλεξε αυτό που ταιριάζει καλύτερα με το υπόλοιπο decor του τραπεζιού σου!
12
Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και πίστεψέ με πως δεν θα εντυπωσιαστούν μόνο οι καλεσμένοι σου με το γιορτινό σου τραπέζι, αλλά και εσύ η ίδια ακόμα! Οι επιλογές είναι πολλές και απλές....με λίγη φαντασία μπορείς να δημιουργήσεις υπέροχο decor! Καλή επιτυχία!
13
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...