30 Δεκ 2011

Ιδιωτικοί «ράμπο» στο κυνήγι για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών

Σε ιδιώτες αναθέτει η κυβέρνηση το κυνήγι 900.000 οφειλετών που χρωστούν 42 δισ. ευρώ.
Σε εισπρακτικές εταιρίες, ελεγκτικούς οίκους και νομικά γραφεία αναθέτει η κυβέρνηση, κατ' εντολή της τρόικας, την επιχείρηση είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, καθώς το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες τις....
σχετικές διατάξεις, που αναμένεται να περιληφθούν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα έρθει προς επικύρωση στη Βουλή αμέσως μετά τις γιορτές.


Την πρωτοβουλία είχε προαναγγείλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στις 16 Δεκεμβρίου στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Όπως είχε πει τότε ο κ. Βενιζέλος, σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής νομικών και λογιστικών συμβούλων, για να διαχειριστούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ «οργανώνουμε τη συνεργασία μας με τις μεγάλες εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών και τραπεζικών χρεών».

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έρχεται να θεσμοθετήσει τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί και δρομολογηθεί από την κυβέρνηση.

Με προμήθεια η είσπραξη των οφειλών

Οι ιδιώτες θα αμείβονται με προμήθεια έναντι του ποσού που θα καταφέρνουν να οδηγήσουν στα ταμεία του Δημοσίου.

Κύριο αντθικείμενό τους θα είναι ο εντοπισμός των οφειλετών και των περιουσιακών τους στοιχείων καθώς η είσπραξη των χρεών θα παραμείνει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των εφοριών.

Από τους 900.000 οφειλέτες οι 14.700 οφείλουν 37 δισ. ευρώ ενώ η μεγάλη πλειονότητα των υπολοίπων μόλις 4,1 δισ. ευρώ.

Στις 14.700 μεγαλοοφειλέτες οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα και οι 8.200 νομικά πρόσωπα.Πηγή : tanea
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...