28 Δεκ 2011

10 συμβουλές για το πρωινό σας ξεκίνημα

Α! το πρωινό ξύπνημα μιας εργαζόμενης μητέρας….Ομολογώ ότι δεν είμαι πρωινός τύπος και πάντοτε αυτή η ώρα είναι από τις πιο δύσκολες της ημέρας. Όταν ακούω το εκνευριστικό κουδούνισμα από το ξυπνητήρι θέλω να γυρίσω από την άλλη μεριά και να κοιμηθώ τουλάχιστον άλλη μια ώρα.
Ο χρόνος όμως ελάχιστος και η «κούρσα» αρχίζει….
να ετοιμαστώ και να ντυθώ, να ετοιμάσω πρωινό για τα παιδιά να ντύσω τον μικρό, να τον πάω στον παιδικό σταθμό και μετά στην δουλειά μου.
Εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο ζούμε καθημερινά αυτό το «υπέροχο χαλαρό ξεκίνημα» της ημέρας μας. Ένα από τα πιο συχνά παράπονα (η λίστα θα έλεγα είναι μεγάλη…..) που εκφράζουμε και συζητάμε όλες οι «παθούσες» είναι η έλλειψη χρόνου για να ετοιμαστούμε εμείς οι ίδιες και να πάμε σχετικά περιποιημένες στην δουλειά μας.
Προσωπικά μετά από τόσα χρόνια πείρας στον «τομέα» έχω καταλήξει σε μερικά τεχνάσματα που με βοηθούν κάπως στο πρωινό μου ξεκίνημα. Τα παραθέτω λοιπόν εδώ μήπως και κάποια από αυτά φανούν και σε εσάς χρήσιμα.
 Ετοιμάστε από το βράδυ τα ρούχα που θα φορέσετε την άλλη μέρα ώστε το πρωί να μην χάνετε χρόνο προσπαθώντας να αποφασίσετε τι θα φορέσετε και πως να ταιριάξετε τα κομμάτια μεταξύ τους.
    Συγκεντρώστε τα βασικά είδη του πρωινού σας μακιγιάζ σε ένα τσαντάκι για να μπορείτε να τα βρείτε εύκολα και γρήγορα.
    Το πρόσωπό σας μετά τον ύπνο δεν είναι βρώμικο και δεν χρειάζεται να χάσετε χρόνο με σχολαστικό καθαρισμό. Ρίξτε του απλά λίγο δροσερό νερό εκτός βέβαια και εάν έχετε έχετε πολύ λιπαρό δέρμα. Εννοείτε πως έχετε κάνει ντεμακιγιαζ/καθαρισμό πριν κοιμηθείτε!
    Παραλείψτε την τονωτική λοσιόν. Ίσως σας αρέσει η αίσθηση αλλά δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στο δέρμα σας!
    Εάν βιάζεστε πολύ χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα και δείκτη προστασίας για να γλυτώσετε τον χρόνο που θα έπρεπε να βάλετε αυτά τα τρία προϊόντα χωριστά.
    Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα μακιγιάζ και κοντά στα φυσικά σας χρώματα που απλώνονται γρήγορα και τα μικρά λάθη δεν φαίνονται. Τα πολύ μοντέρνα ή έντονα χρώματα απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και τεχνική και χρειάζονται αρκετή ώρα για σωστό αποτέλεσμα, αφήστε που δεν ταιριάζουν για πρωινό μακιγιάζ.
    Για eyeliner προτιμήστε μολύβι είναι που είναι πιο εύκολο να χειριστείτε (και άρα πιο γρήγορα) από ένα υγρό.
    Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, βουρτσίστε απαλά και τα χείλη σας για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα ή τα πετσάκια.
Απλώστε μετά ένα ενυδατικό κραγιόν σε ένα χρώμα που ξέρετε ότι σας ταιριάζει πολύ. Συνήθως το χρώμα αυτό είναι κοντά στο δικό σας φυσικό χρώμα των χειλιών σας.
 Για να φρεσκάρετε και να χτενίσετε γρήγορα τα μαλλιά σας και να περιορίσετε τις ατίθασες τούφες, χρησιμοποιήστε το πιστολάκι με το ακροφύσιο και ρίξτε σύντομα στα μαλλιά σας ζεστό αέρα με φορά προς τα κάτω. Η κατεύθυνση του αέρα θα στρώσει τα μαλλιά σας και θα ισιώσει τα λέπια των μαλλιών δείχνοντάς τα πιο λαμπερά.
  Μπορείτε επίσης να φορμάρετε με το πιστολάκι και μια βούρτσα, μόνο την φράντζα σας ή τις μπροστινές τούφες που πλαισιώνουν το πρόσωπο σας και να αφήσετε τα υπόλοιπα κάτω πιο φυσικά ή να τα μαζέψετε αλογοουρά εάν σας αρέσει και σας ταιριάζει.

Ίσως κάποια από αυτά ήδη τα ακολουθείτε και ίσως έχετε βρει κάποιους δικούς σας τρόπους εξοικονόμησης χρόνου. Εάν έχεις και εσύ κάποιο κόλπο που νομίζεις ότι σε βοηθάει στην πρωινή σου ετοιμασία μπορείς εάν θέλεις να το μοιραστείς μαζί μας στο σχόλια.
Πηγή : gynaika
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...