28 Δεκ 2011

Η μείωση της ερωτικής επιθυμίας στον άντρα


Είμαι άνδρας 42 ετών και τον τελευταίο καιρό δεν έχω διάθεση να κάνω σεξ με την γυναίκα μου. Κάθε φορά που με προσεγγίζει βρίσκω δικαιολογίες για να αποφύγω την επαφή. Είναι το πέρασμα του χρόνου που φταίει για τη χαμηλή μου επιθυμία;
Η έλλειψη του σεξουαλικού ενδιαφέροντοςσυμβαίνει σήμερα τουλάχιστον σε έναν στους τέσσερις παντρεμένους άνδρες. .......
Η απώλεια της σεξουαλικής ορμής συνήθως οφείλεται σε χρόνιες συγκρούσεις με την σύντροφο, σε επικοινωνιακά αδιέξοδα, σε μία φυσιολογική καμπή που κάθε μακροχρόνια σχέση περνά, σε στρεσογόνους εξωγενείς παράγοντες (π.χ. εργασιακή πίεση), σε προβλήματα υγείας (π.χ. διαβήτης) και σε ανάλογες φαρμακευτικές επιδράσεις , σε ψυχοσεξουαλικές διαταραχές (π.χ. στυτική δυσλειτουργία) και σε συναισθηματικές διαταραχές (π.χ. κατάθλιψη).

Εάν η χαμηλή σας ερωτική επιθυμία πλήττει την ποιότητα της σχέσης σας, τότε είναι σημαντικό να αναζητήσετε την βοήθεια ψυχολόγου, προκειμένου να εντοπίσετε τα αίτια καθώς και τρόπους ενίσχυσης της επιθυμίας σας.

Λόγου χάριν, καθότι η χαμηλή ερωτική επιθυμία συχνά σημαίνει μετάθεση άλλων προβλημάτων στην σχέση, η διαχείριση των βαθύτερων αυτών δυσκολιών κρίνεται απαραίτητη στα πλαίσια μίας ολοκληρωμένης ψυχοθεραπείας.


Της Μυρσίνης Κωστοπούλου
Η Μυρσίνη Κωστοπούλου είναι διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας-ψυχοθεραπεύτρια, email myrsi@hol.gr
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Weekend
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...