28 Δεκ 2011

Τι πρέπει να προσέχουν όσοι έχουν τοποθετήσει γέφυρες ή θήκες;


Συμβουλές για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενόχληση
Η υγιής οδοντοστοιχία είναι το ιδανικό για να μπορούμε να απολαύσουμε κάθε τροφή. Ωστόσο, πολλοί λόγω προβλημάτων έχουν αναγκαστεί να επισκεφτούν τον οδοντίατρο και να τοποθετήσουν γέφυρες ή θήκες.
Όπως, επισημαίνουν οι ειδικοί η τοποθέτηση των ξένων αυτών σωμάτων....

συνεπάγεται και μιας φροντίδας από μέρους του ασθενούς προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενόχληση και ο κίνδυνος να φύγουν από τη θέση τους.
Οι συμβουλές της αμερικανικής ένωσης οδοντιάτρων που ακολουθούν καλό θα ήταν να τηρούνται όσο το δυνατόν πιο πιστά από όσους έχουν τοποθετήσει γέφυρες ή θήκες:
- Ξεκινήστε το γεύμα με μαλακές τροφές.
- Κόψτε το φαγητό σε μικρά κομματάκια.
- Τρώτε αργά και προσεκτικά. Καλό θα ήταν να μην μασάτε από τη μία μόνο μεριά του στόματος, αλλά και από τις δύο.
- Σιγά-σιγά προσθέστε και άλλες τροφές. Δηλαδή ενώ ακολουθείτε τα παραπάνω, μπορείτε να τρώτε μια μπουκιά από το κυρίως φαγητό και στην συνέχεια άλλη μία μπουκιά από τη σαλάτα.
- Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις τροφές που είναι ζεστές. Για παράδειγμα, οι σούπες αλλά και τα φαγητά που μόλις έχουν βγει από το φούρνο ή από την κατσαρόλα, καλό θα ήταν να περιμένουμε να κρυώσουν πριν τα φάμε.
- Προσέξτε πώς μασάτε ένα φαγητό που είναι σκληρό, όπως οι μπριζόλες.
- Δώστε προσοχή σε όσα φαγητά έχουν αιχμηρές άκρες, όπως το ψωμί. Μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό χωρίς να το καταλάβετε.


Πηγή : newsbeast.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...