29 Δεκ 2011

Είσπραξη ληξιπρόθεσμων από δικηγόρους αποφάσισε το υπουργικό

Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε με ομοφωνία το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Λ. Παπαδήμο.
Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου περιλαμβάνεται η τροπολογία για την ΕΡΤ, η αναστολή του 20% του ειδικού φόρου για τη διαφήμιση στην τηλεόραση, η παράταση της προθεσμίας για τη δήλωση αυθαιρέτων μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2012, η παράταση της φορολόγησης της υπεραξίας μετοχών για τρεις μήνες καθώς και η.....
εξουσιοδότηση δικηγορικών γραφείων για είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Επίσης, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για το άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων», με εξαίρεση των φορτηγών και της ρύθμισης για τις δικηγορικές εταιρείες. Οι ρυθμίσεις για τα δύο αυτά ζητήματα θα εισαχθούν σε πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα.
Ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος ενημέρωσε τα μέλη της κυβέρνησης ότι έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τους υπουργούς, προκειμένου να προχωρήσουν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου στην ολοκλήρωση ή τη δρομολόγηση διαρθρωτικών αλλαγών.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι υπουργοί συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνει μια γενικότερη συζήτηση που θα αφορά τη ΔΕΗ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης διαφώνησε με το ζήτημα των δικηγορικών εταιρειών, γι αυτό και το ζήτημα θα εισαχθεί στο πολυνομοσχέδιο.
Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου σχολίασε ότι «η κυβέρνηση ρολλάρει» στο πλαίσιο του καλού κλίματος, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι το «ιδεολογικό στίγμα της κυβέρνησης είναι η οικολογία» (!).
Πηγή : newsbomb
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...