30 Δεκ 2011

Οπτικοί Αισθητήρες Επαναφέρουν Ηχογραφήσεις 125 χρόνων

Στις αρχές του 1880, η ηχογράφηση ήταν κάτι πολύ νέο. Τόσο νέο που  άνθρωποι όπως ο Graham Bell και οι φίλοι του εξερευνούσαν τρόπους για να βρουν την καλύτερη μέθοδο. Το μουσείο Smithsonian έχει μερικές από τις δοκιμαστικές καταγραφές, και με την χρήση ...
οπτικών σαρωτών 3D , κατάφεραν να τις αναπαράγουν για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα.
Το εργαστήριο Vola δημιουργήθηκε το 1880 από τον Alex Bell, τον αδελφό του Chuck και τον εξάδερφο του Chichester. O Tommy Edison είχε ήδη εφεύρει τον φωνόγραφο το 1877, αλλά δεν λειτουργούσε πολύ καλά, και στο εργαστήριο Volta ήταν αποφασισμένοι να δημιουργήσουν κάτι καλύτερο, που τελικά το κατάφεραν το 1886. Στα έξι χρόνια , όμως, προσπάθησαν πολλά πράγματα που δεν λειτούργησαν καλά, όπως λάστιχο, κερί μελισών, φύλο τσίγκου, και την καταγραφή του ήχου σε γυάλινους δίσκους με την χρήση ακτίνων φωτός (που σήμερα φαίνεται πολύ δύσκολο για την εποχή εκείνη).
Η προσπάθεια να αναπαραχθεί ο ήχος που είναι αποθηκευμένος στους δίσκους αυτούς με τον παραδοσιακό τρόπο, θα τους κατέστρεφε, και χρειάστηκαν αρκετοί έξυπνοι άνθρωποι με την χρήση πολύπλοκου εξποπλισμού στην βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου ώστε εφέτος να μπορέσει να γίνει αυτό, αφού κατανοήθηκε τι υπήρχε στους δίσκους.
Για να το καταφέρουν, δεν χρειάστηκε να τους αγγίξουν, αντίθετα οι δίσκοι σαρώθηκαν με οπτικούς αισθητήρες υψηλής ανάλυσης, και με την χρήση λογισμικού μια εικονική βελόνα πέρασε σε όλες τις αυλακιές των δίσκων, αναπαράγωντας τον ήχο που θα έβγαζε μια πραγματική.
Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμου για να ακούσετε τον ήχο από αυτούς τους δίσκους, και θυμηθείτε πως οι φωνές αυτές είναι από τους αρχικούς εξερευνητές των συσκευών.
Δείτε στον σχετικό ιστότοπο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Βύρων Παπαδόπουλος
Πηγή:dailytech, dvice
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...