29 Δεκ 2011

Πώς να προστατέψετε το δέρμα σας από το κρύο


Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Το τσουχτερό κρύο όμως είναι ο νούμερο ένα …
εχθρός του δέρματος.
Η ξηρασία μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στο δέρμα, ειδικά αν είναι ευαίσθητο. Οι δερματολόγοι μας έδωσαν τις παρακάτω συμβουλές, έτσι ώστε να το προστατέψετε από το κρύο.
Πρέπει να επιλέξετε μία ενυδατική κρέμα, που να είναι παχύρευστη και να είναι η κατάλληλη για τέτοια εποχή. Υπάρχουν στο εμπόριο αλλά και στα φαρμακεία, κρέμες που προσφέρουν μεγάλη ενυδάτωση και χρησιμοποιούνται τους χειμερινούς μήνες, για τον σκοπό αυτό. Προτού την επιλέξετε βέβαια, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.


Δεν θα πρέπει να κάνετε σολάριουμ. Το δέρμα σας γίνεται πιο ξηρό και σε συνδυασμό με το κρύο, μπορεί να γίνει χειρότερο.

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ. Τα οινοπνευματούχα ποτά μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση.

Η χρήση του λέιζερ αλλά και τα χημικά πίλινγκ μπορούν να βοηθήσουν στον αποχρωματισμό του δέρματος, και είναι ιδανικά να γίνονται τους χειμερινούς μήνες. Προτού πάρετε μία τέτοια απόφαση θα πρέπει να συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Το αντηλιακό θα πρέπει να το χρησιμοποιείται και το χειμώνα, για έξτρα ενυδάτωση.

Αυτές είναι μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε το δέρμα σας σε καλή κατάσταση όταν ο εχθρός, στην συγκεκριμένη περίπτωση, το κρύο, παραμονεύει. Εσείς με τη βοήθεια του δερματολόγου σας θα βρείτε την κατάλληλη κρέμα που θα σας θωρακίσει για όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Πηγή : medicalnews.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker       
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...