28 Δεκ 2011

Μυστικά ομορφιάς για μετά το hangover

Κάθε πάρτι και γιορτή είναι ευκαιρία -ιδίως για τις κυρίες- να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη ευκαιρία για να δείξετε τον εκθαμβωτικό εαυτό σας.
Ομως λίγο το παραπάνω φαγητό αυτών των ημερών, λίγο το ποτό και η κραιπάλη των Χριστουγέννων, κι η «καταστροφή» δεν αργεί. Γι’ αυτό...
οι ειδικοί προτείνουν μερικά μυστικά ομορφιάς που θα σας χαρίσουν αυτοπεποίθηση ακόμα και μετά το hangover…

Για τα μάτια

Ιδιαίτερα για τις γυναίκες οι μαύροι κύκλοι και γενικότερα τα πρησμένα και κουρασμένα μάτια αποτελούν μεγάλο πρόβλημα. Ακόμα και το μακιγιάζ πολλές φορές δεν δείχνει να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι επιστήμονες ωστόσο εκμυστηρεύονται μερικά τρικ, ώστε το βλέμμα να προδίδει όσο το δυνατόν λιγότερο την ταλαιπωρία μας. Υστερα από ξενύχτι δοκιμάστε να χτυπήσετε ελαφρά με τις άκρες των δαχτύλων την περιοχή γύρω από τα μάτια. Επαναλάβετε δύο έως πέντε φορές. Αν δεν σας ικανοποιήσει το αποτέλεσμα, βάλτε δύο κουταλάκια σε παγωμένο νερό για λίγα λεπτά και στη συνέχεια «καπακώστε» τα μάτια σας, ενώ τα έχετε κλειστά, για περίπου πέντε λεπτά. Οσον αφορά τα «κόκκινα» μάτια, ρίξτε δύο σταγόνες ανθόνερο αμαμηλίδας σε μεταλλικό νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε το υγρό για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο μάτι. Στεγνώστε με πετσέτα. Μη χρησιμοποιήσετε το ίδιο νερό και για τα δύο μάτια, ώστε να μη μεταδοθούν τυχόν μολύνσεις.

Για τα μαλλιά

Υστερα από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, χωρίς να προλάβετε να λουστείτε τρέχετε να δώσετε το παρών σε κάποια γιορτή. Πώς θα δείξουν τα μαλλιά σας λαμπερά; Πρώτα απ’ όλα αποφύγετε τη χρήση λιπαρών τζελ ή αφρών. Δοκιμάστε καλύτερα τη λακ, που δείχνει περισσότερο… στεγνή. Ρίξτε στις ρίζες και χτενίστε το υπόλοιπο μαλλί, ώστε να αυξηθεί ο όγκος. Μπορείτε επίσης να μαζέψετε τα μαλλιά σε αλογοουρά, ψηλά στο κεφάλι, για ένα αποτέλεσμα εκθαμβωτικό, που δεν μαρτυρά τις άλουστες τρίχες!

Για το δέρμα

Πάντα κατά τη διάρκεια του χειμώνα η επιδερμίδα έχει τη φυσική τάση να δείχνει θαμπή. Συνήθως η ισορροπία επιτυγχάνεται με τη χρήση των κατάλληλων ενυδατικών κρεμών. Το ίδιο ισχύει και για το πρόσωπο. Παρ’ όλα αυτά ειδικοί λένε ότι για να φανεί το δέρμα πιο λαμπερό χρειάζεται άσκηση. Ειδικότερα, όσοι γυμνάζονται σε εξωτερικό χώρο είναι οι πιο ευνοημένοι, καθώς η υπαίθρια άσκηση βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα το δέρμα να αποκτά πιο υγιή όψη.

Για όσους, εξαιτίας της εποχής, υπέφεραν πρόσφατα από κρυολόγημα, το οποίο τους «κληροδότησε» ξεφλουδισμένη μύτη και σκασμένα χείλη, εκτός από τα προϊόντα της αγοράς οι επιστήμονες προτείνουν και τη βαζελίνη. Απλώνοντας λίγη στα χείλη και στη μύτη το βράδυ, πριν από τον ύπνο, το πρωί θα δείχνουν πολύ καλύτερα. Μην ξεχνάτε επίσης ότι τα σκασμένα χείλη τα «μαρτυρούν» τα ανοιχτόχρωμα, ματ κραγιόν. Προτιμήστε ένα άχρωμο λιπ γκλος.

Για το στομάχι

Καλά και άγια τα γιορτινά τραπέζια, από το πολύ φαγητό όμως και τα γλυκά συχνά προκαλείται δυσφορία στο στομάχι, η οποία οδηγεί πολλές φορές στη δυσκοιλιότητα. Για να αποφύγετε λοιπόν καούρες και φουσκώματα να τρώτε φρούτα και να περιορίσετε τα αναψυκτικά. Επίσης μην ξεχνάτε ότι για να γλιτώσετε το hangover φροντίστε πάντα πριν πιείτε να έχετε τσιμπήσει κάτι. Οι παλιότεροι λένε επίσης πως λίγο λάδι πριν από την αλκοολική κραιπάλη βοηθά το στομάχι.
Πηγή : espressonews
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...