29 Δεκ 2011

Ξεκίνησε η Δημόσια Διαβούλευση για την αδειοδότηση των τουριστικών καταλυμάτων

Η διαδικασία της Δημόσιας Διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιανουαρίου 2012
Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που αφορά στον τουρισμό υπαίθρου, τους τουριστικούς λιμένες της χώρας και την αδειοδότηση των τουριστικών καταλυμάτων.
Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου, που αφορά στον τουρισμό υπαίθρου, τους τουριστικούς λιμένες της χώρας και την αδειοδότηση των τουριστικών καταλυμάτων.....
Σκοπός του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι “ο τουρισμός να καταστεί όχημα για την έξοδο από την κρίση, επαναπροσδιορίζοντας κοινωνικές αξίες και επιχειρηματικές πρακτικές. Στόχος είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη στήριξη της τοπικής παραγωγής, μέσα από ένα νέο, μακροπρόθεσμα ανταγωνιστικό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, που σέβεται και αναδεικνύει το φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της χώρας μας”.

Στο πλαίσιο αυτό οι προωθούμενες ρυθμίσεις εστιάζουν σε 3 επιμέρους ζητήματα:
- Την ανάπτυξη, οργάνωση και προώθηση δράσεων “Τουρισμού Υπαίθρου”
- Τη δημιουργία νέων και αξιοποίηση υφιστάμενων τουριστικών λιμένων.
- Την απλοποίηση και επιτάχυνση διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων.

Τίθεται λοιπόν σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου, και το υπουργείο καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, να υποβάλει τα σχόλια και συγκεκριμένες προτάσεις του στα ζητήματα που επιχειρείται να ρυθμιστούν. Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στο τελικό στάδιο κατάρτισης του σχεδίου νόμου.

Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης λαμβάνει χώρα μέσω του http://www.opengov.gr και θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιανουαρίου 2012.
Τατιάνα Ρόκου

Πηγή : traveldailynews.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...