28 Δεκ 2011

Όταν οι Τούρκοι έκαψαν τη Ρόδο


Η ομολογία του Μεσούτ Γιλμάζ περί τουρκικού δακτύλου πίσω από πυρκαγιές σε ελληνικά δάση δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Το 1996 τουρκική εφημερίδα βγήκε με τίτλο "Εμείς κάψαμε τη Ρόδο" μετά τις αποκαλύψεις του Σεντάντ Μπουτζάκ

Αποκαλύψεις όπως αυτές του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, για εμπρησμό ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Από το σκάνδαλο του Σουσουρλούκ, επιστρέφοντας στο 1996, έγιναν γνωστές οι σχέσεις των παρακρατικών της ακροδεξιάς Μαφίας των Γκρίζων Λύκων με το τουρκικό κράτος.
Από τα συντρίμμια της σύγκρουσης μιας πολυτελούς Μερσεντές με ...
φορτηγό έξω από την επαρχιακή πόλη Σουσουρλούκ της Δυτικής Τουρκίας στις 3 Νοεμβρίου 1996 ανασύρθηκαν νεκροί ο αρχηγός της Μαφίας των Γκρίζων Λύκων Αμπντουλάχ Τσατλί και ένας υποδιευθυντής της Αστυνομίας.
Στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαινε και ο Σεντάντ Μουτζάκ, βουλευτής του τότε κυβερνώντος Κόμματος του Ορθού Δρόμου της πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ και μέλος γνωστής κουρδικής οικογένειας από την Ανατολική Τουρκία, που συνεργαζόταν με τις δυνάμεις ασφαλείας κατά των κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε αποκαλύφθηκαν οι σχέσεις κρατικών αξιωματούχων με στελέχη της Μαφίας των Γκρίζων Λύκων, που κύριο σκοπό είχαν τη χρηματοδότηση και την ενίσχυση του βρώμικου πολέμου κατά του αυτονομιστικού κουρδικού κινήματος.
Το δυστύχημα στο Σουσουρλούκ, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα", έφερε επίσης στην επιφάνεια και άλλα στοιχεία για τη δράση της ομάδας Τσατλί εντός και εκτός Τουρκίας.
Ο Σεντάντ Μπουτζάκ, λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΗΒΒ ότι στο ενεργητικό του Τσατλί βρισκόταν και ο εμπρησμός των ελληνικών νησιών το 1994.
Οι αποκαλύψεις αυτές δημοσιεύτηκαν την επομένη στην εθνικιστική εφημερίδα "Γενί Σαφάκ", η οποία κυκλοφόρησε με τον τίτλο: "Εμείς κάψαμε τη Ρόδο".
Τα αντίτυπα της συγκεκριμένης εφημερίδας κάηκαν σε μία περίεργη πυρκαγιά μετά την εκτύπωση των φύλλων της, με αποτέλεσμα να διασωθούν ελάχιστα, κάτι αντίστοιχο που επιχειρήθηκε δηλαδή και αυτή τη φορά με την αναδίπλωση των δηλώσεων του Μεσούτ Γιλμάζ.

Πηγή:
news247.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker       

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...