28 Δεκ 2011

ΗΠΑ: Πρώτη ρομποτική επέμβαση με μια μικρή τομή


Πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, από τον χειρούργο Santiago Horgan, η πρώτη αφαίρεση χολής μέσω του αφαλού με τη βοήθεια του νέου da Vinci Si Surgical System, εγκεκριμένου από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων. Με μια τομή, ο Horgan αφαίρεσε....
τη χολή σε 60 λεπτά. Ο ασθενής επέστρεψε στο σπίτι του 5 ώρες μετά την εγχείρηση και ανέφερε ελάχιστο πόνο.
Ο Horgan, του UC San Diego Center for the Future of Surgery, δήλωσε ότι στόχος είναι να προσφέρουν επιλογές χειρουργικής που μειώνουν τη δυσφορία, μικραίνουν τις μέρες παραμονής στο νοσοκομείο και ελαχιστοποιούν τα σημάδια. Με τη βοήθεια του συγκεκριμένου ρομποτικού συστήματος μπορούν να καταφέρουν και τα τρία Πρόκειται για σημαντική πρόοδο για τους 750.000 ασθενείς που χρειάζονται αφαίρεση χολής κάθε χρόνο.
Η Intuitive Surgical, Inc. έλαβε έγκριση από τον FDA για τη νέα πλατφόρμα da Vinci ειδικά για χολοκυστεκτομή. Το σύστημα επιτρέπει στους χειρούργους να μειώσουν τον παραδοσιακό αριθμό τομών από 4-6, σε μια, που είναι μικρότερη από μια ίντσα σε μήκος.
Ο Mark Talamini, δήλωσε ότι αντί για πολλές τομές μπορούν να χειρουργήσουν μέσω μιας μικρής τομής με εργαλεία που μπορούν να λειτουργήσουν με μεγάλη ακρίβεια σε στενό χώρο. Πρόκειται για νίκη, για γιατρούς και ασθενείς.
Οι χειρούργοι στο UC San Diego Health System χρησιμοποιούν τη ρομποτική για την αντιμετώπιση καρκίνων της χολής, του παχέος εντέρου, των νεφρών και του προστάτη, για προβλήματα καρδιάς, μεταμοσχεύσεις, εκτομή του οισοφάγου, υστερεκτομή, ακράτεια και πρόπτωση.


Πηγή : iatronet.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...