20 Νοε 2015

Ομηρία σε ξενοδοχείο στο Μάλι: Πυροβολισμοί και εκρήξεις - Πληροφορίες για 5 νεκρούς

- Ένοπλοι - πιθανόν τζιχαντιστές - έχουν εισβάλει σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Μάλι
- Ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις
- Σύμφωνα με μαρτυρίες οι ένοπλοι τζιχαντιστές..........
φώναζαν Allahu Akbar
- Όλα διαδραματίζονται στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου
- Η πρεσβεία των ΗΠΑ επιβεβαιώνει την ομηρία
- Οι δράστες έφτασαν με διπλωματικό αυτοκίνητο

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο στο Bamako, στο Μάλι, παίρνοντας 170 ομήρους. Ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις. Υπάρχουν αναφορές, σύμφωνα με τη Mirror, για πέντε νεκρούς. "Πολύ νωρίς το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Προφανώς έγινε προσπάθεια να συλληφθούν όμηροι. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου κι έχει αποκλείσει την περιοχή", σημείωσε υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας.

"Όλα συμβαίνουν στον έβδομο όροφο. Τζιχαντιστές πυροβολούν στον διάδρομο", σημειώνει στο Twitter o Adam Więckowski. Μάρτυρας ισχυρίζεται ότι οι ένοπλοι φωνάζαν Allahu Akbar. Έχουν ακουστεί πυρά στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου. Η επίθεση είναι η πρώτη του είδους στο Μάλι.


11:48 ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Η εφημερίδα L' Express μεταδίδει ότι στα συντρίμμια του διαμερίσματος όπου ανατινάχθηκε την Τετάρτη η ξαδέρφη του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, βρέθηκε το πτώμα και δεύτερης γυναίκας. Τα στοιχεία της, για την ώρα, είναι άγνωστα
Comments(0)

11:46 Κοντά σε πρεσβείες
Το ότι οι όμηροι είναι 170, 140 πελάτες και 30 προσωπικό, το επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της και η εταιρία Rezidor στην οποία ανήκει η αλυσίδα ξενοδοχείων Radisson Blu. Η εταιρεία αναφέρει σε Δελτίο Τύπου ότι "σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει, δύο δράστες κρατούν ομήρους 140 πελάτες και 30 υπαλλήλους", ενώ η πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι πιστεύεται πως αυτή τη στιγμή δέκα ένοπλοι βρίσκονται στους χώρους του.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας του Μάλι, Μπαμακό σε μία συνοικία όπου υπάρχουν υπουργεία και πρεσβείες.
Comments(0)

11:44 Reuters: 10 οι δράστες
Σύμφωνα με ανώτερη πηγή ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο ξενοδεοχείο Radisson είναι τουλάχιστον 10!
Comments(0)

11:37 Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής
Ένοπλοι επιτέθηκαν νωρίτερα σήμερα σε ξενοδοχείο της πολυτελούς αλυσίδας Radisson Blu στην πρωτεύουσα του Μαλί, το Μπαμακό, και σύμφωνα με την εταιρεία στην οποία ανήκει κρατούν 170 ομήρους.

Η εταιρεία Rezidor στην οποία ανήκει η αλυσίδα ξενοδοχείων αναφέρει σε Δελτίο Τύπου ότι "σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει δύο δράστες κρατούν ομήρους 140 πελάτες και 30 υπαλλήλους".

"Πολύ νωρίς το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Προφανώς έγινε προσπάθεια να συλληφθούν όμηροι. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου κι έχει αποκλείσει την περιοχή", δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας σε μία συνοικία όπου υπάρχουν υπουργεία και πρεσβείες.

Η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι "έχει ενημερωθεί για μία επιχείρηση με ανταλλαγή πυρών στο Radisson Hotel, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη" και κάλεσε τους πολίτες της να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή είπαν ότι η αστυνομία έχει περικυκλώσει το ξενοδοχείο κι έχει αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν στη συγκεκριμένη συνοικία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγή ασφαλείας, το ξενοδοχείο διαθέτει 190 κλίνες, ενώ οι δράστες τους οποίους η πηγή ασφαλείας αποκαλεί τζιχανιστές, φέρεται ότι εισήλθαν νωρίς το πρωί στην περίμετρο του ξενοδοχείου με αυτοκίνητο το οποίο έφερε διπλωματικές πινακίδες.

Μία ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πέντε νεκρούς τον περασμένο Μάρτιο σε εστιατόριο του Μπαμακό, όπου συχνάζουν ξένοι.
Comments(0)

11:35 Νέος χάρτης της περιοχής

Comments(0)

11:35 Εικόνα από το ξενοδοχείο

Comments(0)

11:29 Εικόνα μέσα από το ξενοδοχείο Radisson

Comments(0)

11:27 Χάρτης της περιοχής

Comments(0)

11:26 Σύνδεση με τη Γαλλία;
Στο Μάλι υπάρχουν γαλλικά στρατεύματα και δεν αποκλείεται η νέα επίθεση να συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Ήδη άλλωστε η αναφορά πως οι δράστες φώναζαν Allahu Akbar (Ο Θεός είναι μεγάλος στα αραβικά) παραπέμπει σε ένα νέο περιστατικό με δράστες τζιχαντιστές
Comments(0)

11:24 Ποιοι είναι οι όμηροιΣύμφωνα με το NBC όμηροι κρατούνται 140 πελάτες και 30 άτομα από το προσωπικό του ξενοδοχείο
Comments(0)

11:23 Έφτασαν με διπλωματικό αυτοκίνητο οι δράστες
Comments(0)

11:23 Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί
Οι πρώτες αναφορές λένε πως οι δράστες είναι δυο και υπάρχουν τουλάχιστον πέντε νεκροί
Πηγή: newsit.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...