25 Νοε 2012

Γλέζος σε Ράινχενμπαχ: Χρωστάτε πολλά στην Ελλάδα!Η συνάντηση των δύο ανδρών έλαβε χώρα την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στο σπίτι του κ. Γλέζου...
Στα όσα διαμείφθηκαν στη συνάντηση του επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, με τον Μανώλη Γλέζο στο σπίτι του τελευταίου την, αναφέρεται .......με δημοσίευμά του το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας το «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Ράιχενμπαχ ζήτησε από τον κ. Γλέζο αναλυτικά στοιχεία όσον αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα, ώστε να ελέγξει την ακρίβειά τους, και έφυγε εντυπωσιασμένος και συγκινημένος από τις διηγήσεις του 90χρονου αγωνιστή της αντίστασης.

Ο Μανώλης Γλέζος εξήγησε στον Χορστ Ράιχενμπαχ ότι «δε θέλουμε να πιάσουμε τη Γερμανία από το λαιμό, δε θέλουμε να ταπεινωθεί η χώρα σας, εκείνο που επιζητούμε είναι να αναγνωριστεί το δίκαιο αίτημά μας», προσθέτοντας ότι «έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις αποπληρωμής», τις οποίες και παρουσίασε: «Αντί να πληρώσει η Γερμανία μετρητά και όλο το ποσό, να πληρώνει έναντι του χρέους, με ειδικές συμφωνίες, όλες τις απαιτήσεις των γερμανικών εταιρειών προς την Ελλάδα. Επιπλέον, για τα ελληνόπουλα που επιθυμούν να σπουδάσουν στη Γερμανία ή για τους φοιτητές που θέλουν να κάνουν το μεταπτυχιακό τους στη Γερμανία, να αναλάβει τα έξοδά τους το γερμανικό Δημόσιο».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ακόμα ότι ο κ. Ράιχενμπαχ αιφνιδιάστηκε όταν άκουσε το ύψος του ποσού που ζητάει η Ελλάδα, που με τους τόκους φτάνει τα 108 δισ. ευρώ, όμως σύμφωνα με τον κ. Γλέζο πείστηκε ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας είναι βάσιμες.

Αυτά να τα ακούει ο Φουκς και η παρέα του...
Πηγή : newsbomb.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...