19 Νοε 2012

Ο Γιάννης Βρούτσης ζητά από τα Ταμεία απολογισμό των εξόδων για ενοίκια

Να αποστείλουν έως την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, όλα τα στοιχεία των μισθωμένων κτιρίων και μισθωμάτων τους, ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, συγκατοίκησης και αξιοποίησης των ιδιόκτητων κτιρίων του υπουργείου, ζητά ο Γιάννης Βρούτσης με επείγουσα επιστολή του προς τους διοικητές των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Εργασίας.....
Βασική επιδίωξη είναι η εξοικονόμηση πόρων από την ορθολογική κατανομή και χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων του υπουργείου.

Ήδη, μετά από εντολή του κ. Βρούτση, εξοικονομήθηκε ετήσιο ποσό ύψους 522.520 ευρώ από λειτουργικές δαπάνες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, επετεύχθη από τη νέα Προσωρινή Ενιαία Διοικούσα Επιτροπή (ΠΕΔΕ), με εντολή του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης λειτουργικών πόρων (κατάργηση θέσεων συμβούλων, μεταστέγαση υπηρεσιών σε ένα κτίριο κτλ) που έχει θέσει εξ αρχής η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αποφασίστηκε η άμεση μείωση των οικονομικών υποχρεώσεων του καταργηθέντος φορέα Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας εγκρίνοντας την καταγγελία των μισθωτηρίων συμβάσεων σαράντα (40) γραφείων του ΟΕΚ ανά την επικράτεια, όπου στεγάζονταν οι περιφερειακές υπηρεσίες και προχωρώντας στη μεταστέγαση του προσωπικού και των αρχείων σε ιδιόκτητα κτίρια με ετήσιο όφελος 353.652 ευρώ.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η παράδοση-παραλαβή του εξαώροφου κτιρίου, ετησίου μισθώματος 113.898 ευρώ, στο οποίο στεγαζόταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΟΕΚ που ήδη έχει μεταστεγασθεί στο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Πατησίων 37.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση, σε ιδιόκτητο κτίριο, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης του ΟΕΚ όπου καταβάλλονταν ετήσιο μίσθωμα 35.172 ευρώ.

Mykonos Ticker


Σοκ στη Μύκονο! Άγριος ξυλοδαρμός 27χρονης

Σοκ έχει προκαλέσει στη Μύκονο η είδηση ότι μία 27χρονη ξυλοκοπήθηκε άγρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι.

Σοκ στη Μύκονο! Άγριος ξυλοδαρμός 27χρονης
Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής μετά από διασκέδαση! Ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η νεαρή κοπέλα θα έπεφτε θύμα άγριου ξυλοδαρμού.
Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο των Αθηνών, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου διενεργείται έρευνα προκειμένου εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του τραυματισμού της 27χρονης, ενώ λύση στο μυστήριο της υπόθεσης ίσως δώσει η κατάθεση του θύματος όταν βελτιωθεί η Υγείας της και επανέλθει.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/254344/sok-sti-mykono-agrios-xylodarmos-27hronis#ixzz2Cgj7bmJy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...