15 Νοε 2012

Μουσουλμανική μειονότητα στα Δωδεκάνησα «ανακάλυψε» ο Νταβούτογλου


Πρόκληση από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος, σε διάρκεια ομιλίας του στον Οργανισμό της Ισλαμικής Διάσκεψης, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των μουσουλμάνων σε Ρόδο και Κω......

Αμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών το οποίο χαρακτηρίζει «ρητορικές εντυπωσιασμού και χωρίς ουσία» τα όσα δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου προσθέτοντας ότι «δεν συμβάλλουν στη διαμόρφωση καλού κλίματος και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης».

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «οι Έλληνες μουσουλμάνοι στη Ρόδο και την Κω, ευτυχώς, δεν συμμερίζονται το «όψιμο ενδιαφέρον του κ. Νταβούτογλου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς γνωρίζουν ότι η ελληνική πολιτεία είναι πρότυπο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζουν αρμονικά με τους Χριστιανούς συμπολίτες τους».

«Αν η Τουρκία έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον για τις εκεί μειονότητες οι περισσότερες από τις οποίες έχουν σβήσει, η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική στην ευαίσθητη γειτονιά μας» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Πηγή: iefimerida.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...