17 Νοε 2012

Ερχεται το νέο φορολογικό - «Επιδρομή» σε μισθούς και συντάξεις


Φοροεπιδρομή σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ωστόσο οι αντιδράσεις που θα αντιμετωπίσει τόσο από την κοινωνία, όσο και σε πολιτικό επίπεδο αναμένεται να οδηγήσει το επιτελείο να κάνει όπισθεν ολοταχώς σε κάποια ζητήματα, όπως έκανε ήδη με τη φορολόγηση του εφάπαξ. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει που η φόροι που θα πέσουν στις πλάτες των πολιτών θα είναι μικροί....

Στην κυβέρνηση λοιπόν έχουν πάρει γόμα και μολύβι και συνεχώς γράφουν και σβήνουν πάνω στο νέο φορολογικό σε μία προσπάθεια να περάσουν τα εισπρακτικά μέτρα που τους έχουν ζητηθεί, αλλά και να περιορίσουν τις αντιδράσεις.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν το μάρμαρο Το 2013 θα είναι δύσκολο έτος για μισθωτούς και συνταξιούχους αφού θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Όπως σημειώνουν και τα Νέα έρχεται ο συντελεστής 45%, φόρος για εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις πάνω από 48.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα τα σπασμένα θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι με παιδιά, αφού κατά 50% θα αυξηθεί ο φόρος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισόδημα 10.000 ευρώ και δύο παιδιά.

Το επόμενο χτύπημα για τους φορολογούμενους έρχεται με το τέλος του αφορολόγητου, αφού ο φορολογικός συντελεστής για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα καθοριστεί στο 26% για εισοδήματα από το πρώτο ευρώ μέχρι και τις 50.000 ευρώ. Από εκεί και μετά όσο ανεβαίνουν τα εισοδήματα ο συντελεστής θα διαμορφώνεται στο 33%.

Όπως όλα δείχνουν και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά μέχρι την κατάθεση του φορολογικού στη Βουλή τότε θα καθιερωθεί κλίμακα χωρίς αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και με τρεις συντελεστές.
21% για εισοδήματα έως τις 21.000 ευρώ από το πρώτο ευρώ
36% για εισοδήματα από 25.001 έως 48.000 ευρώ
45% για εισοδήματα από 48.001 και πάνω

Χτύπημα και στα ενοίκια με φορολόγηση από το πρώτο ευρώ Από 10% έως 45% θα κυμαίνεται ο φόρος στα ενοίκια των ακινήτων, ο οποίος μάλιστα θα επιβληθεί από το πρώτο ευρώ, προκαλώντας ηλεκτροπληξία στα χαμηλά εισοδήματα, ενώ θα δώσει ανάσα στα μεγάλα.

Τι αλλάζει στις φοροαπαλλαγές
Προβλήματα στο οικονομικό επιτελείο αποτελούν και οι φοροαπαλλαγές, αφού εκεί δεν μπορεί να πέσει μεγάλο μαχαίρι με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο να κοπούν τα πάντα εκτός από τα έξοδα που αφορούν ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, διατροφή και δαπάνες δωρεών. Ωστόσο κόβονται απαλλαγές για στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων και ασφαλίστρων ζωής.

Στον πίνακα που δημοσιεύουν σήμερα τα Νέα αναγράφονται τα ποσά που θα κληθούν πλξηρώσουν οι φορολογούμενοι
Πηγή: iefimerida.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...