17 Νοε 2012

Αιφνίδια μετακίνηση 150 εφοριακών τη νύχτα!


ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΩΝ
"Συναγερμός" σήμανε αργά την Παρασκευή το βράδυ στο υπουργείο Οικονομικών.
Στην Καραγεώργη Σερβίας κλήθηκαν αιφνιδιαστικά οι έφοροι των μεγάλων ΔΟΥ της χώρας, για να βρουν και να παραδώσουν μέσα στη νύχτα τα ονόματα 150 εφοριακών υπαλλήλων, με ειδίκευση στους ελέγχους, ώστε τη Δευτέρα να παρουσιαστούν στα δύο μεγάλα Ελεγκτικά Κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.......

Και αυτό κατ’ απαίτησιν της Τρόικας, που θέτει ως προαπαιτούμενο για την παροχή της δόσης, την στελέχωση των μηχανισμών ελέγχου των πλουσίων φορολογουμένων και των μεγάλων επιχειρήσεων [σσ. Για να μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για το ποιος κάνει κουμάντο πλέον στη χώρα μας...]

Είναι το δεύτερο κύμα μεταθέσεων στις εφορίες, αφού την περασμένη εβδομάδα μετακινήθηκαν άλλοι 150 ελεγκτές από τις ΔΟΥ προς τη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων και τα δύο ΔΕΚ.
Αν και το βάρος πέφτει έτσι στην καταπολέμηση της υψηλής φοροδιαφυγής, οι ΔΟΥ πλέον αποψιλώνονται από ελεγκτές. Ακόμα και μεγάλες ΦΑΕ μένουν ουσιαστικά χωρίς προσωπικό, αφού ελεγκτές που είχαν χρεωθεί υποθέσεις προς έλεγχο, από Δευτέρα θα ψάχνουν γραφεία στα ΔΕΚ και τη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Πάνε περίπατο όμως έτσι και τα «συμβόλαια» των εφοριών για ελέγχους και είσπραξη εσόδων, αφού το υπουργείο τις αφήνει από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς προσωπικό.
Πηγή : defencenet.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...