20 Δεκ 2011

Απίστευτη η αδιαφορία για τον τουρισμό και τη προβολή του επισημαίνει η ΓΕΠΟΕΤ

Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και απογοήτευσή της που για άλλη μία φορά η τουριστική προβολή της Ελλάδας ως προορισμός θα θυσιαστεί στον βωμό της δυσμενούς δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.
 Ο λόγος για την απόρριψη του ...
προϋπολογισμού του ΕΟΤ, ο οποίος εμπεριείχε κονδύλια προβολής 30 εκατ. Ευρώ, έναντι 10 εκατ. το 2011, με αποτέλεσμα η διαφήμιση να παραμείνει στα φετινά πολύ χαμηλά – σχεδόν μηδενικά – επίπεδα. Οι εκάστοτε κυβερνώντες που κόπτονται για τον ελληνικό τουρισμό και συνεχώς διατυμπανίζουν πως πρέπει να επενδύσουμε σε αυτόν – ο οποίος παρά τις αντιξοότητες αυτούς τους κρίσιμους καιρούς όχι μόνο δεν στέρησε από την Ελλάδα 12 δις Ευρώ φέτος, τουναντίον τα έσοδα αυξήθηκαν – έκριναν πως αντί να τον υποστηρίξουν όπως του αξίζει για να διατηρήσει αυτή την δυναμική πρέπει να του στερήσουν το οξυγόνο του που είναι η προβολή.

Η απίστευτη αδιαφορία για τον τουρισμό, στην παρούσα φάση που βρίσκεται η χώρα μας, είναι άκρως ανησυχητική καθώς καταφανέστατα αυτός αποτελεί την διέξοδο στα περίπλοκα προβλήματα μας. Μόνο η συστηματική επένδυση σε προβολή και διαφήμιση – η επιστροφή αυτής στα επίπεδα του 2004 – θα συντηρήσει και θα ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό και αυτό απαιτείται τώρα περισσότερο από ποτέ, ώστε να συμβάλλει με τη σειρά του στους ρυθμούς ανάπτυξης και αύξησης της συνολικής ζήτησης. Ύστερα, δε και από τις τελευταίες δηλώσεις του Πρωθυπουργού κύριου Παπαδήμου για την συμβολή του τουρισμού στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας, μας δημιουργεί ερωτήματα μία τέτοια κίνηση.

Πώς περιμένετε, κύριοι Υπουργοί Οικονομικών και Πολιτισμού να αποδώσει τα μέγιστα αυτός ο πολύπαθος κλάδος χωρίς την αμέριστη υποστήριξη όλων μας; Πώς περιμένετε τα έσοδα στα κρατικά ταμεία να αυξηθούν όταν δεν συμβάλλετε εσείς πρώτοι σε αυτό με μία μικρή ενίσχυση στον σημαντικότερο κλάδο της εθνικής οικονομίας; Η απουσία διαφήμισης στις εξαιρετικής σημασίας αγορές – που αποτελούν τις δεξαμενές προέλευσης τουριστών περιήγησης – αλλά και στις παραδοσιακές ή νέες αγορές που μας δίνουν τον παραθεριστικό τουρισμό ο οποίος διαχέεται σε ολόκληρη την Ελλάδα και φέρνει αυτά τα σημαντικά έσοδα διατηρώντας σχεδόν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας είναι εγκληματική. Η εγκατάλειψη του τουρισμού είναι τραγικό λάθος και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του. 
Πηγή : news.travelling
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...