16 Νοε 2015

ΝΔ: 12 «αριστερές» Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Σοφία Βούλτεψη σε ανακοίνωση που εξέδωσε «σχετικά με τις 12 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που........
η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή για κύρωση».

Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για «12 “αριστερές” Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου: Ο Τσίπρας ξέχασε τη χούντα και ο Καμμένος τον Τσολάκογλου!».

Σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ, «από αυτές, οι πέντε αφορούν το κλείσιμο των τραπεζών – αυτή τη μεγάλη «επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ» - ενώ οι υπόλοιπες είναι ίδιες με εκείνες που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. κατήγγελλαν πως κάθε άλλο παρά επείγοντα θέματα ρυθμίζουν».

Όπως σημειώνει η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πιο σκανδαλώδης ΠΝΠ, αυτή της 7ης Οκτωβρίου, είναι αυτή που τα «σκουπίζει όλα», ρυθμίζοντας διάφορα «κατεπείγοντα θέματα» των περισσοτέρων υπουργείων.

Αναλυτικά τι αναφέρει η Λ. Συγγρού:
«12 "αριστερές" Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου: Ο Τσίπρας ξέχασε τη χούντα και ο Καμμένος τον Τσολάκογλου!

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά δώδεκα (αριθμός 12) Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου φέρνει προς κύρωση στη Βουλή η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

Οι ίδιοι που δεν ψήφιζαν ούτε τις ευνοϊκές για τους πολίτες ρυθμίσεις, αυτοί που μιλούσαν για «κατάλυση του κοινοβουλίου» και «χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα» και «Τσολάκογλου», αυτοί που προκαλούσαν ονομαστικές ψηφοφορίες και αποχωρούσαν κραυγάζοντας από Επιτροπές και Ολομέλεια, τώρα φέρνουν στη Βουλή για κύρωση Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που μάλιστα είχαν εκδοθεί και πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Από αυτές, οι πέντε αφορούν το κλείσιμο των τραπεζών – αυτή τη μεγάλη «επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ» - ενώ οι υπόλοιπες είναι ίδιες με εκείνες που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. κατήγγελλαν πως κάθε άλλο παρά επείγοντα θέματα ρυθμίζουν.

Η πιο σκανδαλώδης ΠΝΠ, αυτή της 7ης Οκτωβρίου, είναι αυτή που τα «σκουπίζει όλα», ρυθμίζοντας διάφορα «κατεπείγοντα θέματα» των περισσοτέρων υπουργείων (Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων).

Μεταξύ αυτών και ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ (ουδέποτε είχε ψηφίσει ανάλογη ΠΝΠ ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση), αλλά και το αίσχος της διαδικασίας επιλογής πρυτάνεων και κοσμητόρων με κατάργηση των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων.

ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΝΠ
-13 Νοεμβρίου 2013, Ζωή Κωνσταντοπούλου, «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Η παραβίαση, η κατάργηση, η κατάλυση της Δημοκρατίας δεν συντελούνται μόνο με τανκς αλλά και με τις αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».

-Αλ. Τσίπρας, 19 Νοεμβρίου 2012: «Προχωρούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου και σε κατάσταση πολιορκίας».

-Δ. Στρατούλης, 19 Νοεμβρίου 2012, Real FM: «Από τον Αύγουστο και μέχρι τώρα έχουμε 9 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Εάν έχουμε τέτοιο τρόπο διακυβέρνησης, παρακάμπτεται το κοινοβούλιο, ακυρώνεται κάθε ίχνος κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας».

-Αλ. Τσίπρας, 5 Δεκεμβρίου 2012: «Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου συρρικνώνουν τη Δημοκρατία».

-Ν. Βούτσης (σήμερα Πρόεδρος της Βουλής), μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στις 11 Δεκεμβρίου 2012: «Χουντικής έμπνευσης οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».

-Στις 11 Ιανουαρίου 2013, όταν έγινε γνωστό ότι στις 14 του μήνα η τότε κυβέρνηση θα έφερνε στη Βουλή έξι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ο τότε υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση «δεν είχε το θάρρος» να φέρει στη Βουλή, ως νομοσχέδια, για να ψηφιστούν με την ομαλή κοινοβουλευτική διαδικασία. (Τώρα χάσαμε τον κ. Μηλιό και βρήκαμε τις ΠΝΠ)! Κατά την συζήτηση, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κραύγαζαν ότι δεν προλάβαιναν να διαβάσουν το νομοθέτημα – αν και οι ΠΝΠ είχαν ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης εδώ και πάνω από έναν μήνα – μεταξύ 12ης Νοεμβρίου και 12ης Δεκεμβρίου 2012.

-Π. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, 12 Ιανουαρίου 2013, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών των έξι ΠΝΠ του φορολογικού νομοσχεδίου: Μίλησε για «διαδικασία - μνημείο εκτροπής, αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων και κατάλυσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας». Και δήλωσε: «Εισάγεται ένας νέος τρόπος πολιτεύματος. Ο υπουργός θα εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες θα καταστρατηγούνται δικαιώματα και στη Βουλή δεν θα συζητούνται καθόλου. Είστε υπεύθυνοι για τη μετατροπή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε κοινοβουλευτική χούντα. Και πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και θα επακολουθήσουν μεγάλα δεινά στον τόπο».

-Π. Καμμένος, 14 Ιανουαρίου 2013, από το βήμα της Βουλής: «Ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν έχει υπογράψει τέτοια επονείδιστα κείμενα, όπως αυτό που ψηφίζεται σήμερα». Μίλησε για «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας» και όταν ο τότε προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε τη διαγραφή από τα πρακτικά της αναφοράς περί Τσολάκογλου, λέγοντας πως «είναι δεινή ύβρις και για την κυβέρνηση και για τους βουλευτές που την στηρίζουν», ο κ. Καμμένος άρχισε να φωνάζει: «Δεν παίρνω πίσω τίποτε από όσα είπα. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε φράση, από τα πρακτικά, προέδρου κόμματος, χωρίς τη συναίνεσή μου! Αίσχος! Ποιος είστε;».

-Ευκλ. Τσακαλώτος, 14 Ιανουαρίου 2013, από το βήμα της Βουλής: «Το ένα και βασικό που θέλουν να κάνουν είναι η συρρίκνωση της δημοκρατίας».

-Δ. Παπαδημούλης, 10 Απριλίου 2013, Σκάι: «Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η «ξεφτίλα» να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».

-Αλ. Τσίπρας, 11 Ιουνίου 2013: «Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα. Σήμερα έχουν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».

-Ευκλ. Τσακαλώτος, 18 Δεκεμβρίου 2014, για την ΠΝΠ για την παράταση της δανειακής σύμβασης μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2015 (ναι, ναι, αυτήν που λίγο μετά οι ίδιοι παρέτειναν ως τις 30 Ιουνίου 2015): «Γιατί επέλεξε για ένα τόσο σοβαρό θέμα και για μια ακόμα φορά την αντιδημοκρατική πρακτική της έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και όχι την τυπική νομοθετική διαδικασία, όταν μάλιστα η Βουλή συνεχίζει να συζητά άλλα νομοσχέδια;Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για μια συνολική διαπραγμάτευση όπου θα θέσει στη συζήτηση τη βιωσιμότητα του χρέους και την ακύρωση της λιτότητας. Με άλλα λόγια, θα διαπραγματευτεί για την ουσία της πολιτικής και όχι για το χρόνο εφαρμογής της, όπως κάνει η κυβέρνηση». (Μάλιστα, μάλιστα!)

-6 Φεβρουαρίου 2015, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην πρώτη της ομιλία στη Βουλή ως πρόεδρος του Σώματος: «Δε θα γίνονται δεκτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτή η Βουλή θα εφαρμόσει τις αρχές της καλής νομοθέτησης».

ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ
-Για την καταβολή των χρημάτων για την μεταφορά των μαθητών.

-Για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

-Για τον οικονομικό έλεγχο των ΟΤΑ.

-Για τα μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ με μείωση υπογραφών και περιορισμό γραφειοκρατίας.

-Για νομοτεχνικές βελτιώσεις προκειμένου να πληρωθούν υπερωρίες σε εργαζόμενους.

-Για συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και εθελούσιες συνταξιοδοτήσεις.
-Για την εξαίρεση του ερευνητικού προσωπικού των ΝΠΙΔ από το ενιαίο μισθολόγιο, ώστε να μην μειωθούν κι’ άλλο οι μισθοί τους.

-Για τη νομοτεχνική βελτίωση για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στους αποφοίτους κολλεγίων.

-Για τη ρύθμιση ώστε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας να δίδονται εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα.

-Για τη συνέχιση της λειτουργίας του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου.

-Για τις προϋποθέσεις ιδιότητας Ενεργειακού Επιθεωρητή.

-Για την παράταση πινάκων επιτυχόντων δικαστικών υπαλλήλων και ειρηνοδικών.

-Για την έκπτωση 10% στο πρόστιμο τακτοποίησης αυθαιρέτου σε όσους θα κατέβαλαν το 30% του προστίμου.

-Για την μεταβίβαση αυθαιρέτου χωρίς να είναι απαραίτητη η εξόφληση του συνόλου του προστίμου, αλλά μόνο το 30%.

-Για τον καθορισμό των εξαιρέσεων από τις μειώσεις συντάξεων για τους αναπήρους.

-Για την παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοί του.

-Για την μείωση των παραβόλων για την πιστοποίηση ασφάλειας σιδηροδρομικής επιχείρησης και την έγκριση ασφάλειας διαχειριστή υποδομής, πολύ ευνοϊκή για τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς προηγουμένως το παράβολο για όλα τα πιστοποιητικά ήταν 30.000 ευρώ.

-Για την αναστολή των εξώσεων στις εμπορικές μισθώσεις μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2012.

-Για την άρση των περιορισμών που ίσχυαν για τις αναγκαστικές εκτελέσεις σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σαββατοκύριακα και τον μήνα Αύγουστο, με βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, άνω των 50.000 ευρώ.

-Για την παροχή φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2013, προκειμένου να εισπράξουν χρήματα οφειλόμενα από το Δημόσιο για την παράδοση στρατιωτικού υλικού στις Ένοπλες Δυνάμεις και την εξόφληση 900 εργαζομένων στην επιχείρηση που παρέμεναν απλήρωτοι επί μήνες.

ΟΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ» ΠΝΠ
Όταν Τσίπρας και Καμμένος βρέθηκαν στην εξουσία, άρχισαν αμέσως να εκδίδουν αθρόες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (υποχρεώνοντας σε μια περίπτωση να παρατείνει την παραμονή της στην Αρμενία η πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου), ακόμη και για την διεξαγωγή του καταστροφικού δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Ως γνωστόν, στις 28 Ιουνίου, με ΠΝΠ προχώρησαν στην εκ των υστέρων σύντμηση των προθεσμιών επικαλούμενοι ως «εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη» την τυχοδιωκτική προκήρυξη του δημοψηφίσματος που έθεσε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή θέση της χώρας και οδήγησε στον τρίτο μνημόνιο.

Ο δε Π. Λαφαζάνης, που κατακεραύνωνε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όλες τις ΠΝΠ, καταγγέλλοντας κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, με ΠΝΠ, στις 13 Μαΐου 2015, «πέρασε» την ρύθμιση για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Για να μην μιλήσουμε για το αίσχος των ΠΝΠ για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδας, τον Απρίλιο του 2015, προκειμένου να πληρώνονται οι δανειστές.

Τότε, όλα ξαφνικά ήσαν δικαιολογημένα.
-Τον Μάρτιο του 2015, με ΠΝΠ υπήρξε άρση του ορίου του 1.000.000 ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών προκειμένου να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις, ευνοώντας επιχειρήσεις και παρά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης.

-Τον Απρίλιο του 2015, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγ. Αποστόλου είχε δηλώσει, μιλώντας για την μεταφορά των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Έχουμε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η Κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να φέρει τη συγκεκριμένη πράξη. Η Κυβέρνηση θέλει σε αυτή την κρίσιμη περίοδο τη διαπραγμάτευση που κάνει να την κάνει απερίσπαστα, έχοντας την ομόθυμη στήριξη του ελληνικού λαού». Η σχετική ΠΝΠ ψηφίστηκε μια χαρά στις 25 Απριλίου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.

Ο Π. Καμμένος είχε στο μεταξύ ξεχάσει τον Τσολάκογλου!».
Πηγή: real.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...