9 Νοε 2012

«Τμηματικά» η δόση στην Ελλάδα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Euro-working Group

Η Ευρώπη δεν έχει αποφασίσει για τον τρόπο χρηματοδότησης της χώρας
Την ώρα που οι πληροφορίες θέλουν η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα να καθυστερεί και οι τελικές αποφάσεις για τη χώρα μας να λαμβάνονται μέχρι τα τέλη του 2012, ο επικεφαλής του Euro-working Group, Τόμας Βάιζερ, σύμφωνα με πηγές από τη συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη, δηλώνει ότι η δόση ......θα καταβληθεί μεν, «τμηματικά» δε. Την είδηση, φαίνεται να επιβεβαιώνουν και πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες σε σχετική ερώτηση, για τον αν η δόση θα δοθεί τμηματικά, απάντησαν ότι «όλα αυτά θα αποφασιστουν στο Eurogroup, στις 12 Νοεμβρίου».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Βάιζερ διαβεβαίωσε ότι η νέα καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης δεν οφείλεται στην Ελλάδα αλλά «στις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ευρώπη» για την Αθήνα.

Ο κ. Βάιζερ επιβεβαίωσε και πάλι ότι δεν αναμένεται να ληφθεί καμία απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας και για την εκταμίευση της δόσης, η οποία, με βάση τα λεγόμενα του προέδρου του Euro-working Group, θα δοθεί, αλλά με ...δόσεις « μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις».

Ο κ. Βάιζερ, ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να υποστήριξε πως «η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ούτε κατά λάθος, ούτε εκ προμελέτης, ούτε με τη λήξη του ομολόγου στις 16 Νοεμβρίου», διότι η Ευρωζώνη έχει πλήρη συναίσθηση των περιορισμένων ταμειακών διαθεσίμων της χώρας και της ανάγκης αναχρηματοδότησης χρέους στις 16 Νοεμβρίου.

Κατά τις ίδιες πηγές, τέλος, ο πρόεδρος του Euro-working Group, σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολλά, αλλά οι πολιτικές αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ευρώπη δεν είναι εύκολες», για αυτό και καθυστερεί εκ νέου η δόση.
Πηγή : protothema.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...