6 Νοε 2012

Ξέρουμε τι ζητάμε από μία σχέση;

Μέσα στους αιώνες, ποιητές, φιλόσοφοι, στοχαστές, έχουν προσδιορίσει μέσα απ’ τα έργα τους πώς πρέπει να είναι οι σχέσεις. Μα στις σχέσεις κανονικά δεν υπάρχουν «πρέπει».
Όταν αποφασίζουμε λοιπόν για σύντροφο, συνήθως πειραματιζόμαστε. Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει, οπότε δοκιμάζουμε διαφορετικές συμπεριφορές σε διαφορετικές καταστάσεις, μέχρι να καταλάβουμε τα όρια και τις....
προθέσεις του άλλου. Για παράδειγμα, όταν έχουμε ραντεβού και αργούμε και ο άλλος δε διαμαρτύρεται, τότε θεωρούμε ότι μπορούμε να επαναλάβουμε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.
Είναι όμως όλες οι ώρες και οι στιγμές το ίδιο; Τι συμβαίνει όταν ο άλλος αντιδράσει αρνητικά σε μία επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά μας; Συνήθως αντιδράμε κι εμείς. Θυμώνουμε, φωνάζουμε και φτάνουμε πολλές φορές μέχρι τα άκρα γιατί θεωρούμε αυτονόητα μερικά πράγματα μέσα στις σχέσεις. Όμως δεν είναι.
Οι σχέσεις θέλουν συνεχή επικοινωνία και διεκδίκηση. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα βιαστούμε να θυμώσουμε στον άλλο, ας αναρωτηθούμε μήπως κάναμε κι εμείς κάτι να του πυροδοτήσουμε τον θυμό του.
Πηγή: i-live
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...