15 Νοε 2012

ΣΕΒ: Στο επίπεδο της επιχείρησης θα διαμορφώνονται οι εργασιακές σχέσεις

ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
«Το επίπεδο τής επιχείρησης είναι το νέο πεδίο, όπου θα διαμορφώνονται στο εξής οι εργασιακές σχέσεις» υποστήριξε, κατά την παρέμβασή του, στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Labor και Insurance, που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, με θέμα «Αγορά Εργασίας: Πώς θα συμβάλλει στην Οικονομική Ανάπτυξη;», ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος τού Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Χάρης Κυριαζής.......
Ο κ. Κυριαζής τόνισε ότι «η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι σε αυτή, είναι εκείνοι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι, τις προσαρμογές που πρέπει να γίνονται λόγω της κρίσης, τις αλλαγές των απαιτήσεων στο χώρο δουλειάς σε νέες δεξιότητες, ή τα προβλήματα τής μειωμένης ζήτησης και της έλλειψης ρευστότητας».

Πρόσθεσε ότι «γι' αυτό οι δύο πλευρές συνεννοούνται για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, μέσα σε ένα πλαίσιο, όπου είναι ξεκάθαρα τα συμφέροντα που υπερασπίζεται η κάθε πλευρά -όπως ξεκάθαρη είναι και η εκπροσώπηση τής κάθε πλευράς».

Το κεντρικό διακύβευμα στην Ελλάδα τής κρίσης, είναι -σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΕΒ- η διαφύλαξη και η αύξηση του αριθμού των βιώσιμων και διεθνώς ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.

«Πρώτιστο καθήκον μας, πρέπει να είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για να υπάρχουν και να αυξάνονται οι βιώσιμες θέσεις απασχόλησης, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, με γνώσεις, εξειδίκευση, γιατί μόνο έτσι εξασφαλίζονται οι ποιοτικές θέσεις εργασίας και δημιουργείται ρεαλιστική προοπτική για τη βελτίωση των αμοιβών», τόνισε ο κ. Κυριαζής.

Ανέφερε, επίσης, ότι «ακόμη και σήμερα, σ' αυτό το δύσκολο περιβάλλον κρίσης, υπάρχουν επιχειρήσεις που συνεχίζουν και να επενδύουν, να προσλαμβάνουν και να προσφέρουν αξιοπρεπείς συνθήκες και όρους δουλειάς» και πρόσθεσε ότι απαιτείται «ένα κοινωνικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, που να στηρίζει και να λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής αυτής της τάσης».

Ο κ. Κυριαζής απηύθυνε πρόσκληση προς όλες τις πλευρές, «να συνεργαστούν στενά το επόμενο διάστημα για να οικοδομήσουν ένα τέτοιο περιβάλλον, χωρίς προκαταλήψεις και μακριά από τις αγκυλώσεις των συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών».

Αναφερόμενος στο θέμα τού κοινωνικού διαλόγου, υπέρ της αναγκαιότητας του οποίου είχε ταχθεί νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τον χαρακτήρισε «ουσιαστικά νεκρό» και σημείωσε ότι «ο ειλικρινής και εποικοδομητικός κοινωνικός διάλογος είναι ουσιαστική προϋπόθεση για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων».

Πηγή : ethnos.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...