7 Νοε 2012

Ο Λυμπέρης "σώζεται" παραβιάζοντας δικαστικές αποφάσεις

Από έναν εργαζόμενο των Εκδόσεων Λυμπέρη 
Το δράμα των εργαζόμενων στις Εκδόσεις Λυμπέρη κορυφώνεται, καθώς ο μέχρι χθες "βασιλιάς του lifestyle Τύπου", αφού μας μείωσε τρεις φορές τις αμοιβές μέσα σε ενάμιση χρόνο, αφού απέλυσε όσους μπορούσε να απολύσει στα διαλείμματα των περιόδων της εκ περιτροπής εργασίας, αφού τους τελευταίες έξι μήνες μας πλήρωνε με έναντι (300-400 ευρώ), αφού δεν έκανε...
την παραμικρή κίνηση να στηρίξει τα περιοδικά ή να διαφοροποιήσει το "προϊόν" σε περιόδους προχωρημένης σήψης της lifestyle "σκηνής", αφού άφησε "φέσι" στα ταμεία μας 3.000.000 ευρώ (και ποιος ξέρει σε πόσους άλλους...), τελικά, με μια κίνηση που θύμισε ανθρώπους που έχουν μάθει να κάνουν δουλειές τη νύχτα, έβαλε ουσιαστικά λουκέτο στο "μαγαζί" του, αφήνοντας περί τους 200 ανθρώπους στο δρόμο (χωρίς να υπολογίσουμε εξωτερικούς συνεργάτες, προμηθευτές κτλ.). 

Παραβιάζοντας προκλητικά δικαστικές αποφάσεις –μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 71 εργαζόμενοι και τη σχετική προσωρινή διαταγή– φρόντισε να "περάσει" τους πιο κερδοφόρους τίτλους (ΕΓΩ! Weekly, Hello!, 7 ΜΕΡΕΣ TV και Τηλεκοντρόλ) καθώς και ένα ελάχιστο κομμάτι εργαζόμενων (με βασικό κριτήριο τη "νομιμοφροσύνη" έναντι του εργοδότη) σε μια εταιρεία που φέρεται να ανήκει πλειοψηφικά στον κ. Κοντομηνά, με manager και μέτοχο τον κ. Φιλιππόπουλο. 

Η εταιρεία αυτή, η οποία πρόκειται να λειτουργήσει σε κτίριο των εκδόσεων του κ. Φιλιππόπουλου, σκοπεύει να εκδίδει παράνομα –και αυτό πρέπει να καταγγελθεί σε όλους τους τόνους και με κάθε τρόπο από τα σωματεία του Τύπου– τίτλους που έχουν "μπλοκαριστεί" από τους εργαζόμενους με δικαστικές αποφάσεις, προκειμένου οι τελευταίοι να διεκδικήσουν δεδουλευμένα 3,5 μηνών, καθώς και τις αποζημιώσεις τους. Επίσης, άλλοι τίτλοι της εταιρείας φέρεται να διεκδικούνται από τον όμιλο Κυριακού.

Η χυδαιότητα του εργοδότη μας φαίνεται από το γεγονός ότι, ενώ είχε δεσμευτεί να μας απαντήσει για το τι μέλλει γενέσθαι με την εταιρεία την περασμένη Τρίτη, 6/11, απαξίωσε και να εμφανιστεί στην εταιρεία, αφού το προηγούμενο βράδυ βέβαια είχε κάνει τη "δουλειά" του.


Οι εργαζόμενοι, πάντως, θα είναι εκεί. Θα περιφρουρούν το χώρο, θα πάρουν αποφάσεις, με τη στήριξη των σωματείων τους, για δυναμικές αντιδράσεις στην προκλητική, απάνθρωπη και δόλια στάση του εργοδότη τους, θα προχωρήσουν δυναμικά όλες τις απαραίτητες νομικές δράσεις και θα σχεδιάσουν γενικώς τα επόμενα βήματά τους. 


Συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά και με όπλο αυτό ακριβώς που λείπει από τους κάθε είδους "Λυμπέρηδες", την αξιοπρέπεια. 
Πηγή :  greektv-com 
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...