16 Δεκ 2011

Στολίσετε το δικό σας Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, με αρμονία ώστε να «ακτινοβολεί» θετικά συναισθήματα

Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα την εποχή των Χριστουγέννων είναι η διακόσμηση, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, οι άγγελοι και τα χερουβείμ που είναι σύμβολα καλής τύχης και γεμίζουν το δωμάτιο με αισθήματα καλής θέλησης, ηρεμίας αλλά και παραμυθιού.......
Αν θέλετε να στολίσετε το δικό σας δέντρο με αρμονία ώστε να «ακτινοβολεί» θετικά συναισθήματα, μάθετε τι σημαίνουν τα χρώματα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και των χριστουγεννιάτικων στολιδιών πριν τα επιλέξετε : 

• Το λευκό παρόλο που συμβολίζει την αγνότητα, την αθωότητα και την αφέλεια, θεωρείται ότι δεν έχει ζωή, δεν έχει «χρώμα».
• Το χρυσό και το ασημί είναι χρώματα του μετάλλου, των χρημάτων και του πλούτου και ενισχύουν την έμπνευση.
• Το κόκκινο είναι το χρώμα της ζωής. Συνδέεται με την ανάπτυξη, την ευτυχία και τη χαρά.
• Το μπλε αντιπροσωπεύει τον πνευματισμό, την πρόνοια και την φροντίδα. Αυτό το χρώμα δημιουργεί αισθήματα χαλάρωσης και ηρεμίας.
• Το μοβ είναι συχνά το χρώμα της μεγάλης μετριοφροσύνης, υποδεικνύει όμως δύναμη, πλούτο και καλή τύχη.
• Το ροζ είναι θεραπευτικό και αντιπροσωπεύει την αγάπη και το ρομαντισμό, ενώ θεωρείται εξαιρετικά καλό για την υγεία.
Διακοσμήστε με διαφορετικό στυλ υπέροχα Χριστουγεννιάτικα δέντρα! Δείτε πόσο χαρούμενο και girly chic δείχνει το συνηθισμένο πράσινο δέντρο που οι περισσότεροι διαθέτουμε στα σπίτια μας, αν του προσθέσουμε πολλά χρωματιστά γλειφιτζούρια! Στην βάση του το χωριουδάκι από σπιτάκια (κεραμικά, μπισκοτένια, ή χάρτινα) έχει σκεπαστεί από χιόνι!

Κάντε το παλιό σας δέντρο να δείχνει πραγματικά εντυπωσιακό, ξοδεύοντας μόνο λίγα χρήματα σε γιρλάντες ή φαρδιές σατέν κορδέλες που όμως αντί να τις τυλίξετε περιμετρικά, θα τις κρεμάσετε κάθετα ξεκινώντας από την κορυφή του δέντρου και εναλλάσσοντας τα χρώματα! 
Aν προτιμάτε μια πιο minimal chic διακόσμηση, στολίστε το δέντρο σας με στολίδια σε δύο χρώματα, και προσθέστε μια πινελιά glamour αντικαθιστώντας τις γιρλάντες με λευκά μποά...

Βάλτε το στολισμένο δέντρο στο σαλόνι και αν έχετε τζάκι μπορείτε να το στολίσετε και αυτό με μία όμορφη, πλούσια γιρλάντα από την οποία θα κρέμονται διάφορα στολίδια.

Αν έχετε εσωτερική σκάλα, βάλτε άλλη μία γιρλάντα, που θα τυλίγεται στην κουπαστή της και θα υπονοεί πως και στον πάνω όροφο… οι γιορτές συνεχίζονται! 
Αν διαθέτετε λευκό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ξεφύγετε από τον κλασικό συνδυασμό λευκού-χρυσού ή λευκού-ασημί στολισμό και δώστε χρώμα στολίζοντας το με μπάλες σε 4 διαφορετικά χρώματα που θα τις τοποθετήσετε ομοιόμορφα και περιμετρικά δημιουργώντας στην ουσία μια γιρλάντα από μπάλες! 

Αν επιλέξετε να αγοράσετε αληθινό έλατο στολίστε το με ασπρόμαυρες φωτογραφίες που θα κολλήσετε πάνω σε οικολογικό χαρτί και τοποθετήστε το μέσα σε μεταλλική γλάστρα δίνοντας έτσι ένα country chic style. Τυλίξτε τα δώρα επίσης σε οικολογικό χαρτί τονίζοντας έτσι περισσότερο το φυσικό look.
Στα τραπέζια του σπιτιού βάζουμε ανθοδοχεία, μέσα στα οποία τοποθετούμε μόνο αληθινά χριστουγεννιάτικα φυτά όπως γκι, αλεξανδρινά, αλλά και κλαδιά δέντρων με μικρούς κόκκινους καρπούς.
Ας μην ξεχνάμε, τέλος, και την κύρια πόρτα του σπιτιού μας, από όπου θα υποδεχθούμε τις γιορτές, τους φίλους μας, αλλά και τον Καινούργιο Χρόνο. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, εκεί να τοποθετήσουμε ένα μεγάλο γιορτινό στεφάνι με χρυσές κορδέλες και γκι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...