15 Δεκ 2011

Η τρόικα ζητά λουκέτα και απολύσεις

«Τα ταμπού πρέπει να σπάσουν»
Θέμα απολύσεων στον δημόσιο τομέα έθεσε ευθέως χθες ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν, λέγοντας ότι τα σχετικά «ταμπού» πρέπει να σπάσουν.

Μιλώντας από το... βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο κ. Τόμσεν υποστήριξε συγκεκριμένα ότι μια σειρά από φορείς του Δημοσίου που δεν είναι χρήσιμοι πρέπει να κλείσουν και μαζί τους να αποχωρήσει το προσωπικό. «Χωρίς να αντιμετωπίσουμε τα ταμπού δεν θα πετύχει το πρόγραμμα», είπε.

Με αυτόν τον τρόπο υποστήριξε ο κ. Τόμσεν ότι πρέπει να περικοπούν στο εξής οι δαπάνες και όχι με οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αυτό, μάλιστα, είπε ότι είναι ένα από τα μαθήματα που πήρε η τρόικα στον ενάμιση χρόνο της εφαρμογής του προγράμματος του Μνημονίου.

Εκτός από τις απολύσεις, ο κ. Τόμσεν υπέδειξε την ανάγκη για μειώσεις μισθών, επικεντρώνοντας όμως το ενδιαφέρον του στις επιχειρήσεις υποδομών (ιδιωτικές επιχειρήσεις πρώην ΔΕΚΟ) που, όπως είπε, προέρχονται από το Δημόσιο και έχουν βασιστεί σε μια παράδοση γενναιόδωρων αμοιβών.
Πηγή : newsbeast
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...