21 Ιουν 2011

Travel Marketing Trends 2011: Ακόμη επιμένετε στην έντυπη διαφήμιση;


Στην εποχή των social media και των απεριόριστων δυνατοτήτων του διαδικτύου, έρευνα της Wanderlust καταδεικνύει ότι οι marketeers συνεχίζουν να επενδύουν σε παραδοσιακές μεθόδους διαφήμισης όπως είναι ...
η έντυπη. Μάλιστα, τα παραδοσιακά αυτά μέσα προβολής χαρακτηρίζονται, από την έρευνα ως υψηλού κόστους και χαμηλών αποδόσεων.
Επίσης, στην έρευνα Travel Marketing Trends 2011, όπου εξετάζονται οι καλύτερες πρακτικές στον τομέα του marketing, προτείνεται ότι οι marketeers θα πρέπει να επανεξετάσουν τα media plans για να ανταποκριθούν στις νέες τάσεις και στις ευκαιρίες για καλύτερη απόδοση.
Στις ευκαιρίες που μένουν ανεκμετάλλευτες συγκαταλέγεται, σύμφωνα με την έρευνα, η γνώση που αποκτάται από τις πληροφορίες που αφήνουν οι ίδιοι οι πελάτες σε μία τουριστική επιχείρηση. Ένας πλούτος στοιχείων σχετικά με τα δημογραφικά, ψυχογραφικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά του κοινού στόχου, τα οποία προέρχονται από τη βάση δεδομένων των πελατών της ίδιας της επιχείρησης μπορούν να βοήθησουν στη χάραξη στρατηγικής, στις προωθητικές ενέργειες και στο μήνυμα που θα χρησιμοποιηθεί στη διαφημιστική καμπάνια. Ωστόσο, μόνο το 20% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι αξιοποιούν αυτά τα στοιχεία.
Η έντυπη διαφήμιση «κερδίζει» ακόμη το τουριστικό μάρκετινγκ
Στην ερώτηση, ποια μέσα χρησιμοποιήσατε τους τελευταίους τρεις μήνες για να διαφημιστείτε, το 81% απάντησε την έντυπη διαφήμιση ενώ το 65,8% απάντησε το e-mail. Το 55,7% ακολούθησε τη διαφήμιση στα social media και το 49,4% την προβολή μέσω banners σε ιστοσελίδες.
Οι επιχειρήσεις δεν «ακούν» τους πελάτες τους
Το 17,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησαν ότι δεν συλλέγουν καμία πληροφορία από τους πελάτες τους ενώ η πλειονότητα συλλέγει μόνο βασικές πληροφορίες σχετικά με τα δημογραφικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά τους.
Οι έρευνες σημαντικό εργαλείο για το τουριστικό μάρκετινγκ
Το θετικό που προέκυψε από την έρευνα είναι ότι οι marketeers χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο την έρευνα ως εργαλείο για τη χάραξη της στρατηγικής τους και των προσπαθειών τους για βελτίωση των πρακτικών προβολής και προώθησης.
Το 63,6% χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα ερευνών που πραγματοποιούνται στους επισκέπτες, από συνεντεύξεις καθώς και εμπορικές έρευνες.
Το 24% χρησιμοποιεί έρευνες που πραγματοποιούν συλλογικοί φορείς και ενώσεις ενώ μόνο το 12,7% δεν χρησιμοποιεί καμία έρευνα.
ΠΗΓΗ : LTC news
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...