26 Ιουν 2011

Με λαμπρότητα διεξάγεται η τελετή έναρξης των Special Olympics 2011

Δέκα χιλιάδες αθλητές και μέλη των αποστολών από 183 χώρες που συμμετέχουν στους Special Olympics 2011 παρήλασαν το βράδυ του Σαββάτου στο Παναθηναϊκό Στάδιο υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, το οποίο φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και διατρανώνει το μήνυμα για σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Προηγουμένως, όλοι οι θεατές μέτρησαν αντίστροφα, ξέσπασαν σε επευφημίες, ενώ το στάδιο φωτίστηκε από πυροτεχνήματα, στην τελετή έναρξης των Special Olympics 2011. Την είσοδό τους στο στάδιο έκαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος του κινήματος των Special Olympics, Τιμ Σράιβερ και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Δεσποτοπούλου, υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία αγήματος ευζώνων της προεδρικής φρουράς.

Κατόπιν ακολούθησε εντυπωσιακό μουσικό δρώμενο με εθελοντές-ερμηνευτές από την Κρήτη με πύλινους αμφορείς και πυροτεχνήματα, στο οποίο συμμετείχε ο πρωταθλητής της άρσης βαρών των Special Olympics, Πρ. Πιατόπουλος.

Στις κερκίδες του Σταδίου βρέθηκαν εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες από όλους τους χώρους, όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, η Τζίλ Μπάιντεν, σύζυγος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο....

Αντίθετα, αν και ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει κιόλας, δεν εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, φοβούμενος πιθανότατα τις αποδοκιμασίες του κόσμου!

Το pre-show της τελετής έναρξης παρουσίασαν ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης με τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και τον Γιάννη Στρατηγόπουλο, αθλητή ιστιοπλοΐας. Μουσικά συγκροτήματα «ζέσταναν» την ατμόσφαιρα, προετοιμάζοντας τους θεατές για το μεγάλο γεγονός της τελετής έναρξης. Τη σκυτάλη τότε πήραν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως η διακεκριμένη τραγουδίστρια Βανέσα Γουίλιαμς και ο «δικός» μας Μάριος Φραγκούλης.

Τη μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβαν ο θρύλος της μουσικής Στίβι Γουόντερ και ο τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο, ο οποίος, μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, ερμήνευσαν ζωντανά σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση το ειδικά γραμμένο από τον Στέφανο Κορκολή, επίσημο τραγούδι των αγώνων. Ειδικές παρουσιάσεις έκαναν η Μαρία Μενούνος και η Κινέζα ηθοποιός Ζανγκ Ζιγί.
ΠΗΓΗ  protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...