28 Ιουν 2011

Αλλάζει χρονικά και ποσοτικά το καθεστώς για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας

ME στόχο την πάταξη της αδήλωτης εργασίας και τον εξορθολογισμό της χορήγησης επιδόματος ανεργίας, η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προχώρησε σε τροποποίηση των όρων λήψης του επιδόματος μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Στο άρθρο 6 του Ν. 1545/1985 προστίθεται ..
παράγραφος που προβλέπει τη μείωση των καταβαλλόμενων ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας την τετραετία στα 450 από την 1-1-2013, δηλαδή 18 μήνες επιδότηση και στα 400 από την 1-1-2014, δηλαδή 16 μήνες επιδότηση. Σημειώνεται ότι τώρα μπορούσε κάποιος να λάβει 300 ημερήσια επιδόματα στη διετία, μετά τη συμπλήρωση 250 ημερών εργασίας ή 210 ημερών εργασίας για τους άνω των 49 ετών.

Παράλληλα, προβλέπεται η καταβολή αναλογικού δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα, ανάλογα με τους μήνες που είναι κάποιος άνεργος, από την 1η Ιουλίου 2012:

«α. Για τις εορτές του Πάσχα ίση με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας, εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει διάρκεια επιδότησης μικρότερη από αυτήν που καθορίζεται πιο πάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

β. Για τις εορτές των Χριστουγέννων ίση με το ποσό του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας, εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει διάρκεια επιδότησης μικρότερη από αυτήν που καθορίζεται πιο πάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης. Ως έναρξη ισχύος της εν λόγω διάταξης ορίζεται η 1-7-2012».
Πηγή: Express.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...