29 Ιουν 2011

Google+ : Το Google λανσάρει κι άλλον ανταγωνιστή του Facebook


Στη μάχη των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης ρίχνεται ξανά τώρα η Google, λανσάροντας τη δικής της Google+, ανταγωνιστική του facebook.
Ο επιχειρηματικός γίγαντας Google, που ξεκίνησε από την ιντερνετική μηχανή αναζήτησης, επεκτείνεται τώρα και στην αγορά της διαδικτυακής κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζοντας το Google+.
Ανταγωνιστικό του facebook το οποίο έχει ήδη φτάσει τους 500.000 συνδρομητές, το Google+ επιτρέπει στους χρήστες του ...
να μοιράζονται φωτογραφίες, μηνύματα και σχόλια, αλλά να εμπλέκει στο προφίλ του και τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Google, όπως τους χάρτες και τις εικόνες του και να επικοινωνεί με άλλες ομάδες χρηστών. Κάποιοι αναλυτές όμως σημείωσαν ότι απλά αναπαράγει τις λειτουργίες του facebook, προσθέτοντας την δυνατότητα βιντεο-συνομιλίας.
Δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της Google να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία του facebook στην κοινωνική δικτύωση, αλλά τόσο το Google Wave, όσο και το Google Buzz έπεσαν στο κενό. Τώρα η εταιρεία που χειρίζεται τα δύο τρίτα των αναζητήσεων στο διαδίκτυο, στην Αμερική, ισχυρίζεται ότι θα τα καταφέρει, χάρη σε τέσσερις νέες λειτουργίες του Google+:
- Κύκλοι: Επιτρέπει στους χρήστες να ομαδοποιήσουν τους φίλους τους σε κύκλους, στους οποίους θα κατευθύνει διαφορετικό περιεχόμενο. Όπως εξηγεί το ίδιο το Google “o πιο εύκολος τρόπος να μοιραστείτε κάποια στοιχεία με φίλους από το πανεπιστήμιο, κάποια άλλα με τους γονείς σας και σχεδόν τίποτα με το αφεντικό σας”.
- Στέκια: Λειτουργία με την οποία ενημερώνεται τους φίλους σας ότι είστε διαθέσιμοι για ένα hangout μέσω βίντεο, ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε. Στη συνέχεια, πείτε τα νέα σας, παρακολουθήστε βίντεο στο YouTube ή ...απλά δημιουργήστε ένα hangout.
-Sparks: Λειτουργία όπου μια ροή δεδομένων μόνο με τα στοιχεία που σας ενδιαφέρουν πραγματικά. Έτσι όταν έχετε ελεύθερο χρόνο, θα υπάρχει πάντα κάτι να παρακολουθήσετε, να διαβάσετε ή να μοιραστείτε.
-Huddle: Λειτουργία ανταλλαγής μηνυμάτων.
Προσωρινά η ελληνική έκδοση του λειτουργεί δοκιμαστικά στο

Πηγη  Ελευθεροτυπια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...