29 Ιουν 2011

Μεταφορά αρμοδιοτήτων στις περιφέρειες


Από τις αιρετές περιφέρειες θα ασκούνται από 1ης Ιουλίου μία σειρά αρμοδιοτήτων που έως τώρα είχαν οι κρατικές, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Από τις αιρετές περιφέρειες θα ασκούνται από 1ης Ιουλίου μία σειρά αρμοδιοτήτων που έως τώρα είχαν οι κρατικές, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Συγκεκριμένα πρόκειται για αρμοδιότητες του τομέα..
Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Διαχείρισης Υδάτων, καθώς και οι αρμοδιότητες που αφορούν στη μελέτη, κατασκευή και συντήρηση οδών, συγκοινωνιακών, αντιπλημμυρικών, κτιριακών, ηλεκτρομηχανολογικών και λιμενικών έργων.
Εξυπηρέτηση
Οι υπηρεσίες των περιφερειών που θα ασκούν τις αρμοδιότητες Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Διαχείρισης Υδάτων και Εργων, θα εξακολουθούν να στεγάζονται στους ίδιους χώρους που ήταν εγκατεστημένες και οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τις ίδιες υπηρεσίες και τους ίδιους υπαλλήλους, αφού έχει ολοκληρωθεί και η μετάταξη του προσωπικού.
Ειδικά για το μεταταχθέν προσωπικό προβλέπεται ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι καταλαμβάνουν κατά κύριο λόγο οργανικές θέσεις, ενώ το προσωπικό που υπηρετούσε σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις (όπως οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί ως μόνιμοι κατόπιν δικαστικών αποφάσεων κ.λπ.) περιγράφεται ως μόνιμο προσωπικό προσωποπαγών θέσεων. Το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μπορεί να καταλαμβάνει τόσο οργανικές όσο και προσωποπαγείς θέσεις.
Οι περιφερειάρχες καλούνται μέχρι τις 5 Ιουλίου να εκδώσουν τις διαπιστωτικές πράξεις για την κατάταξη του προσωπικού που μετατάχθηκε.
Ηλίας Μπενέκος
Πηγη  Ημερησια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...