25 Ιουν 2011

Special Olympics 2011: Με τα μάτια στραμμένα στο Καλλιμάρμαρο

Αντίστροφη μέτρηση, χειροκροτήματα, επευφημίες από τους θεατές, πυροτεχνήματα και η μεγάλη παρέλαση των 10.000 αθλητών από 183 χώρες ξεκίνησε, σηματοδοτώντας την τελετή έναρξης των Special Olympics 2011. Ο θρύλος τη μουσικής Στίβι Γουόντερ, ο τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο, η τραγουδίστρια Βανέσα Γουίλιαμς, ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής ο οποίος έχει γράψει και τον ύμνο της τελετής, αναμένεται να εμφανιστούν στην τελετή. Τη βραδιά έχει σκηνοθετήσει ο Φωκάς Ευαγγελινός.
 
Όλοι οι θεατές μέτρησαν αντίστροφα, ξέσπασαν σε επευφημίες, ενώ το στάδιο φωτίστηκε από πυροτεχνήματα, καθώς ξεκίνησε η τελετή έναρξης των Special Olympics 2011. Την είσοδό τους στο Καλλιμάρμαρο έκαναν ...
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Πρόεδρος του Κινήματος των Special Olympics Τίμ Σράιβερ και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου, υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία αγήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Ακολούθησε εντυπωσιακό μουσικό δρώμενο με εθελοντές-ερμηνευτές από την Κρήτη με πύλινους αμφορείς και πυροτεχνήματα, στο οποίο συμμετείχε ο πρωταθλητής της άρσης βαρών των Special Olympics Πρ. Πιατόπουλος.
Η μεγάλη παρέλαση των αθλητών, που καταχειροκροτούνται από πλήθος κόσμου και διεθνείς προσωπικότητες, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το απόγευμα, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε εν όψει της τελετής έναρξης των Special Olympics, ο Τιμ Σράιβερ, πρόεδρος του Κινήματος Special Olympics δήλωσε: "Εάν μπορούμε να γιορτάζουμε και να αγωνιζόμαστε ενωμένοι, τότε μπορούμε να μάθουμε να ζούμε και ενωμένοι".
"Δεν μπορούσα να λείπω από τη σημερινή τελετή. Γράφω τραγούδια από την καρδιά μου και είναι τιμή για εμένα να βρίσκομαι στην Αθήνα για τους Special Olympics", δήλωσε ο τραγουδιστής Στίβι Γουόντερ.
 
"Είναι ένα παγκόσμιο κίνημα. Όπου και αν ταξιδεύω βρίσκω μέλη του κινήματος. Είμαστε εδώ για να φέρουμε λίγο φως σε μια σκοτεινή περίοδο για την Ελλάδα", επισήμανε η Βανέσα Γουίλιαμς, Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, η οποία συμμετέχει στο Κίνημα από το 1992.
"Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες και είμαστε υπερήφανοι που φιλοξενούμε τους αθλητές και τις αποστολές των Special Olympics" , δήλωσε ο τενόρος Μάριος Φρανγκούλης, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι "κάθε αθλητής είναι και ένας Οδυσσέας", κάνοντας γνωστό ότι εκεί έχει στηριχθεί η ιδέα της σκηνοθεσίας του Φωκά Ευαγγελινού, ο οποίος έχει επιμεληθεί τη βραδιά.

"Η αποψινή βραδιά θα είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία να μοιραστούμε την αγάπη" είπε ο Βιτόριο Γκρίγκολο, ο Ιταλός τενόρος που θα ερμηνεύσει τον ύμνο των αγώνων, τον οποίο έχει συνθέσει ο Στέφανος Κορκολής
ΠΗΓΗ  enet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...