27 Ιουν 2011

Όχι στο 23% Φ.Π.Α. ζητά από Βενιζέλο η Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Κυκλάδων.

Eπιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, Βαγγέλη Βενιζέλο, απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Κυκλάδων ζητάει τη μη εφαρμογή του 23% του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και προτείνει την εξεύρεση μίας κοινής αποδεκτής λύσης.....
Προς:
Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Κύριε Υπουργέ,
Με μεγάλη αγανάκτηση παρακολουθούμε την εμμονή σας για την επιβολή 10% επιπλέον στον συντελεστή του ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, δηλαδή από το 13% στο 23%, χωρίς να υπολογίζετε ότι οι παραπάνω επιχειρήσεις τα 2 τελευταία χρόνια έχουν απορροφήσει 2 αυξήσεις του ΦΠΑ καθώς και το τέλος αλκοολούχων ποτών 10%.
Κύριε Υπουργέ,
Η αδιαλλαξία του Υπουργείου στις εκκλήσεις μας χωρίς καν να μας καλέσετε να συζητήσουμε το παραπάνω θέμα και τις επιπτώσεις του, το μόνο που θα πετύχει αν τελικά επιβληθεί, είναι να οδηγήσετε χιλιάδες επιχειρήσεις σε λουκέτα, χιλιάδες εργαζόμενους και κυρίως νέα παιδιά στην ανεργία, σοκ στα ασφαλιστικά ταμεία του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ, αλλά και σοκ σε όλη την αλυσίδα τροφοδοσίας καθώς επίσης και στο Τραπεζικό σύστημα.
Σας κάνουμε έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή να αναλογιστείτε τις συνέπειες αυτού του μέτρου και να προσπαθήσουμε μαζί να βρούμε μια λύση στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει.
Σας παραθέτουμε ένα απλό παράδειγμα γεύματος 4 ατόμων σε ένα λαϊκό εστιατόριο-ταβέρνα για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος.
ΠΗΓΗ  .cycladitis.gr

Απόδειξη φαγητού

4 ψωμιά                  4*0,50 €      2,00 €
2 ορεκτικά              2*4,00 €      8,00 €
1 σαλάτα                1*4,50 €       4,50 €
1 πατάτες               1*2,50 €       2,50 €
2 πιάτα με κρέας    2*8,00 €     16,00 €
2 πιάτα με ψάρι      2*10,00 €   20,00 €
2 νερά                     2*1,5 €       3,00 €
2 ούζα καραφάκι    2*7,00 €     14,00 €
Μερικό Σύνολο προ ΦΠΑ      70,00 €

Ποσοστό Σερβιτόρων 13%          9,10 €
Μερικό Σύνολο προ ΦΠΑ           79,10 €
ΦΠΑ 23%                                    18,19 €
Σύνολο με ΦΠΑ 23%                97,29 €

Όπως αντιλαμβάνεστε η επιβάρυνση των 27 € σχεδόν είναι και οπτικά αλλά και ουσιαστικά ένα τεράστιο νούμερο, και εφόσον το μέτρο ψηφιστεί στην Βουλή θα αναγκαστούμε να τιμολογούμε πλέον χωριστά τα υπέρ τρίτων, όπως κάνει π.χ. η ΔΕΗ, για να αντιληφθεί η αξιότιμη πελατεία μας, πως γίνεται τόσο μεγάλη υπερτίμηση των προϊόντων και που πάνε τα χρήματά τους.
Εμείς είμαστε σίγουροι πλέον, ότι οτιδήποτε μέτρα και αν λάβουμε δεν πρόκειται να επιβιώσουμε, για αυτό δεν θέλουμε να έχουμε και το βάρος και την ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο για τη ζημιά που θα υποστεί ο Ελληνικός Τουρισμός, η μοναδική βιομηχανία που μπορεί να δημιουργήσει ελπίδες ανάκαμψης στην ήδη βαριά πληγωμένη Εθνική οικονομία μας.
Ευελπιστούμε ότι θα κατανοήσετε το πρόβλημά μας και θα αποσύρετε την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%.

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Κουζούπης           Μαρία Μακρυωνίτου              
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...