25 Ιουν 2011

Αισιόδοξοι οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες για την έκβαση της καλοκαιρινής σεζόν στα γραφικά νησιά του Αιγαίου


Προσφορές και μειώσεις τιμών για όλους τους τουρίστες
Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται οι Κυκλάδες, για να δεχθούν τουρίστες και επισκέπτες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά απ’ όλα τα μέρη του κόσμου.
Οι οιωνοί, προς το παρόν, είναι καλοί, γεγονός που οπλίζει με αισιοδοξία τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες του τουρισμού. Δυστυχώς, οι συνέπειες της κρίσης έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και στα γραφικά νησιά του Αιγαίου, αλλά πλέον οι περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι αν μειώσουν τις τιμές, χωρίς να ρίξουν την ποιότητα, στο τέλος της σεζόν θα είναι κερδισμένοι.
Και όπως μας διαβεβαιώνουν, οι τιμές σε ξενοδοχεία και εστιατόρια άρχισαν τις πρώτες… βουτιές! Ξέρετε πόσα νησιά και νησίδες αποτελούν τις Κυκλάδες; 147! Δεν μπορούμε να τα αναφέρουμε όλα, αλλά θυμίζουμε τα περισσότερα: Νάξος, Άνδρος, Πάρος, Τήνος, Μήλος, Κέα, Αμοργός, Ίος, Κύθνος, Μύκονος, Σύρος, Σαντορίνη, Σέριφος, Σίφνος, Σίκινος, Ανάφη, Κίμωλος, Αντίπαρος, Φολέγανδρος, Μακρόνησος, Ηρακλειά,
Γυάρος, Πολύαιγο, Κέρος, Ρήνεια, Δονούσα, Θηρασία, Αντίμηλος, Δεσποτικό, Σχοινούσα, Άνω Κουφονήσι, Κάτω Κουφονήσι και Δήλος. Άλλωστε οι Κυκλάδες ονομάστηκαν έτσι επειδή σχηματίζουν έναν κύκλο που περιβάλλει το ιερό νησί, τόπο λατρείας και γέννησης του Απόλλωνα και της Άρτεμης, τη Δήλο.
 
Μύκονος  :  Ανοίγουν πανιά!
Με αισιοδοξία ξεκινά η τουριστική περίοδος για το νησί της Μυκόνου. Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τοπικές Αρχές, μιλούν για αρκετά ικανοποιητική αύξηση στον τουρισμό.
Ο δήμαρχος του νησιού, κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας, αναλύει μιλώντας ...
στο «Καρφί» τις προβλέψεις, αλλά και τις ιδιαιτερότητες του νησιού, που είναι γνωστό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης:
 «Από τα στοιχεία που έχουμε έως και σήμερα, βλέπουμε πως θα έχουμε αύξηση στοντουρισμό μας της τάξεως του 15% σε ό,τι έχει να  κάνει με τις ναυλώσεις αεροπλάνων που έρχονται από το εξωτερικό. Επίσης προβλέπουμε ότι θα έχουμε και αύξηση 20% στα κρουαζιερόπλοια. Πέρυσι, με τα κρουαζιερόπλοια είχαν έρθει περίπου 700. 000 επισκέπτες στη Μύκονο.
Οι τουρίστες αυτοί μπορεί να έρχονται για λίγες ώρες μεν, αλλά οπωσδήποτε βοηθούν πολύ την οικονομία του νησιού μας. Πέρυσι είχαμε φτάσει συνολικά το ενάμισι εκατομμύριο τουρίστες. Φέτος πιστεύουμε πως θα φτάσουμε τα δύο εκατομμύρια. Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία είναι συνάρτηση των αυξήσεων στα charter μας, άρα και εδώ περιμένουμε αύξηση.
Ο μύθος που αφορά τις τιμές της Μυκόνου πρέπει επιτέλους να σταματήσει, διότι το νησί μας είναι όπως όλα τα νησιά της Ελλάδας. Όχι μόνο δεν είμαστε ακριβός προορισμός, αλλά υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια. Αμέτρητες προσφορές, με πολύ δελεαστικές προτάσεις σε δωμάτια, αλλά και πολύ καλές τιμές σε εστιατόρια, καφετέριες και σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό μας. Προσέχουμε για να έχουμε. Αυτό είναι το
σύνθημά μας και αυτό ο κόσμος, που μας επισκέπτεται και μας τιμά κάθε φορά, το γνωρίζει καλά. Όλοι οι επιχειρηματίες του νησιού αγωνιζόμαστε συνεχώς έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε το καλύτερο δυνατό στους επισκέπτες της Μυκόνου, στις καλύτερες τιμές και πάντοτε με την καλύτερη ποιότητα. Θα πρέπει όμως και
το κράτος, από τη πλευρά του, να μας βοηθήσει σε θέματα όπου οι Μυκονιάτες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν μόνοι τους.
Για παράδειγμα, ζητάμε καλύτερη στελέχωση της Αστυνομίας εν όψει της θερινής περιόδου, όπου υπάρχουν αρκετές ελλείψεις. Επίσης ζητάμε καλύτερη στελέχωση του τελωνείου μας, όπου αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει μονάχα μία κυρία που ασχολείται με αυτό το θέμα ολημερίς. Μεγάλες τουριστικές μονάδες στο νησί μας υπάρχουν, αλλά το σύστημα all inclusive δεν έχει αρχίσει να εφαρμόζεται εδώ και είναι κάτι το οποίο, όσο μπορούμε, θα το αποφεύγουμε. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών μας ήταν Έλληνες. Πήγαμε πάρα πολύ καλά, με ποσοστά μάλιστα σαν αυτά του Αυγούστου. Εκτός από τους Έλληνες, η Μύκονος έχει επισκέπτες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με μεγαλύτερη προτίμηση από Ιταλούς, Γερμανούς, Ισπανούς. Έρχονται και πολλοί Αμερικανοί με τα κρουαζιερόπλοια».

Ρεπορτάζ: Μαρία Καστρινάκη,
                 Χριστίνα Σεμερτζάκη
ΠΗΓΗ  stokarfi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...