29 Ιουν 2011

Έως 1η Ιουλίου στις περιφέρειες οι υπηρεσίες για ΕΣΠΑ - ΠΔΕ

Ολοκληρώνεται μέχρι την Παρασκευή 1η Ιουλίου η μετακίνηση από τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις προς τις αιρετές περιφέρειες των υπηρεσιών και του προσωπικού που αφορούν τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, την εφαρμογή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τον έλεγχο των δημοσίων έργων.

Ολοκληρώνεται μέχρι την Παρασκευή 1η Ιουλίου η μετακίνηση από τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις προς τις αιρετές περιφέρειες... 
των υπηρεσιών και του προσωπικού που αφορούν τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, την εφαρμογή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τον έλεγχο των δημοσίων έργων.
Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών προσδιορίζεται η 5η Ιουλίου ως καταληκτική ημερομηνία, προκειμένου οι περιφερειάρχες να εκδώσουν τις διαπιστωτικές πράξεις για την τοποθέτηση του προσωπικού σε οργανικές θέσεις στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ακολουθείται πιστά το χρονοδιάγραμμα του "Καλλικράτη", που προβλέπει αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, αφού οι αιρετές περιφέρειες αναλαμβάνουν τη διαχείριση σημαντικών πόρων για την ανάπτυξη της περιφέρειας.
Υπολογίζεται ότι συνολικά θα μετακινηθούν περίπου 4.000 υπάλληλοι από τις Διευθύνσεις που έχουν σχέση με τον προγραμματισμό και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (π.χ. Περιφερειακό Ταμείο, Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ), τις Διευθύνσεις έλεγχου κατασκευής έργων και τις Υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή, συντήρηση και ανακαίνιση οδών, την εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών, καθώς και τη διαχείριση ειδικών έργων περιφερειακού επιπέδου που έχουν εκτελεστεί από τις Ειδικές Υπηρεσίες Δημοσίων Έργων.

Νίκος Β. Τσίτσας
Πηγή  Έθνος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...