29 Ιουν 2011

Διαφάνεια στις χρεώσεις μέσω καρτών ζητούν οι ειδικοί ταξιδίων


Η βιομηχανία ταξιδίων ωθείται προς την άμεση λήψη μέτρων ώστε να δώσει μια απάντηση στην Βρετανική Υπηρεσία Fair Trading η οποία προτείνει την κατάργηση των προσαυξήσεων στις χρεώσεις μέσω χρεωστικών καρτών.
Το κάλεσμα προήλθε από τον ειδικό ταξιδίων της travelsupermarket.com, Bob Atkinson, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του...
για την έλλειψη διαφάνειας της Υπηρεσίας Fair Trading σχετικά με τους κανονισμούς και την επιβολή χρεώσεων μέσω πιστωτικών καρτών.
Όπως δήλωσε ο Bob Atkinson στo Travel Weekly, «Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση κατά την οποία η Υπηρεσία Fair Trading προτίθεται να επιβάλλει κανονισμούς για την προστασία του καταναλωτή ώστε να αποτρέπει τις εταιρείες ταξιδίων να προσθέτουν επιπλέον χρεώσεις στις αγορές πτήσεων, διακοπών και άλλων προϊόντων ταξιδίων που γίνονται μέσω χρεωστικών καρτών. Ωστόσο, παρότι υφίστανται κάποιες χρεώσεις που σχετίζονται με τις πληρωμές μέσω χρεωστικών καρτών, δεν υπάρχει δικαιολογία για τα υψηλά κόστη με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι καταναλωτές».
«Καλούμε τη βιομηχανία ταξιδίων συνολικά να αντιδράσει έγκαιρα σε αυτά τα ευρήματα. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας επίσης πως η Υπηρεσία Fair Trading ανακάλυψε πως οι χρεώσεις μέσω πιστωτικών καρτών θα πρέπει να είναι πιο διαφανείς στους πελάτες, καθιστώντας τους ικανούς να λαμβάνουν αποφάσεις έχοντας πληροφόρηση για αυτές τις χρεώσεις όταν προβαίνουν στην αγορά ταξιδιωτικών πακέτων», τόνισε.
Συντάκτης: LTC news
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...