30 Ιουν 2011

Αντίδοτο οι τουριστικές επενδύσεις στην κρίση


Αντίδοτο στην παρούσα σοβαρή κρίση την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι η ανάγκη προώθησης των τουριστικών επενδύσεων, σύμφωνα με τους ομιλητές του συνεδρίου των Financial Times στην Αθήνα.
Το συνέδριο με τίτλο “Tourism Investment Conference: Focus in Greece”, ...
πραγματοποιήθηκε, εχθές Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την οικονομία στη Βουλή,  στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Αθήνα, με τη στρατηγική συνεργασία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και την τοπική συνεργασία της Boussias Communications.
Ο  υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας στο συνέδριο τόνισε ότι η παρούσα κρίση, αλλά και ο διεθνής ανταγωνισμός επιβάλλουν νέα στρατηγική για τον Ελληνικό τουρισμό με την ευρύτατη χρήση του διαδικτύου, ξεχωριστή πολιτική για κάθε χώρα και για κάθε αγορά, οργανωμένη παρουσία με σύγχρονα μέσα, πολλά fam trips, πολλά road shows, πολλές παρεμβάσεις στα ξένα μέσα ενημέρωσης. Αναφέρθηκε στις θετικές για τον τουρισμό πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνηση, όπως η άρση του καμποτάζ η μείωση του ΦΠΑ κατά 50% στις ξενοδοχειακές κλίνες, η κατάργηση των τελών προσγείωσης στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η στενή διασύνδεση με όλους τους μεγάλους tour operators και η συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Μέρος της νέας στρατηγικής αποτέλεσε η προσέγγιση σημαντικότατων αγορών όπως αυτής της Ρωσίας με αποτέλεσμα οι 150.000 περίπου αφίξεις του 2009 να γίνουν 380.000 το 2010 με πιθανότητα να ξεπεράσουν τις 650.000 αφίξεις μόνο από τη Ρωσία το 2011.
Ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Marcio Favilla Lucca de Paula στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι η Ελλάδα απορροφά μόλις το 5% των τουριστικών εσόδων στην περιοχή της Μεσογείου, με το μεγαλύτερο μερίδιο να καταλαμβάνουν Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία. Η πρόκληση για την Ελλάδα είναι να αναζητήσει ένα συνδυασμό τοπικών και διεθνών επενδύσεων, καθώς οι ντόπιοι επιχειρηματίες έχουν γνώση των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή τους και γνωρίζουν καλύτερα από καθένα το τουριστικό τους προϊόν, ενώ οι διεθνείς επενδυτές μπορούν να δώσουν τα απαραίτητα για την επιτυχία της επένδυσης κεφάλαια, καθώς και το διεθνές τους κύρος και τεχνογνωσία, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για επενδυτές του τουριστικού κλάδου.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, καθώς και σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα λάβει ο ΣΕΤΕ στο προσεχές διάστημα με πρώτη την προσπάθεια να πείσει την τρόικα και την κυβέρνηση για την αναγκαιότητα μείωσης του ΦΠΑ στο 5% σε ό,τι αφορά στη διαμονή και στο 10% σε όλες τις άλλες τουριστικές υπηρεσίες, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΣΕΤΕ για δημιουργία μιας εταιρίας μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού, με χρηματοδότηση από δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους.
ΠΗΓΗ : LTC news

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...