19 Νοε 2012

Ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β΄ στην ετήσια εορτή των εν Αθήναις Μυκονίων

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού, Λόφου Σκουζέ, στην Αθήνα ιερούργησε σήμερα το πρωί, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β', ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', επί τη ετησία εορτή της εν Αθήναις Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου, και τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων ιδρυτών, ευεργετών και μελών αυτής....
Ακολούθως, η ιερά εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε λιτανευτικώς στο πλησίστιο στο Ναό κτήριο της Αδελφότητος, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια πνευματική Εκδήλωση, με ομιλητή το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β'.
Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, που είχε θέμα την πολύπλευρη λειτουργική, κοινωνική και πνευματική προσφορά της Ιεράς Μονής Θεοτόκου Τουρλιανής, Άνω Μεράς Μυκόνου, αρχικά αναφέρθηκε στην εμφάνιση και την προσφορά του Μοναχισμού στη ζωή της Εκκλησίας.
Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στα τέσσερα Μοναστήρια της Μυκόνου, από τα οποία σήμερα λειτουργούν τα δύο, με ηγεμονεύουσα την Ιερά Μονή Θεοτόκου Τουρλιανής, από το χειρόγραφο Κώδικα (1834) της οποίας ανέγνωσε σημαντικά αποσπάσματα, που καταδεικνύουν την πολυεπίπεδη κοινωνική και πνευματική δράση και προσφορά της Μονής, αλλά και την αγάπη και το σεβασμό, που πάντοτε δείχνουν οι Μυκόνιοι προς αυτήν.
Τέλος, κάλεσε τους παρισταμένους να προβλημτιστούν γι τον τρόπο με τον οποίο σήμερα αντιμετωπίζονται οι Ιερές Μονές και η Μοναστηριακή περιουσία και υπογράμμισε την ανάγκη νέοι, Μυκόνιοι την καταγωγή, να ενταχθούν στη Μοναστική Αδελφότητα της Ι. Μονής Τουρλιανής, ενισχύοντας και συνεχίζοντας την πολυαιώνια πνευματική και κοινωνική προσφορά της.
Μετά το πέρας της ομιλίας του, απένειμε το μετάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως, το Σταυρό της Οσίας Μεθοδίας, στην Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 χρόνων από την ίδρυσή της (1932-2912), σε ένδειξη αναγνωρίσεως του σημαντικού έργου και της πολυσχιδούς προσφοράς της προς τη Μύκονο και τους Μυκονίους.
Τέλος, ο Πρόεδρος της δελφότητος, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο, απένειμε τις καθιερωμένες υποτροφίες (χρηματικά βραβεία) σε αριστούχους φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές της Μυκόνου.
Δείτε περισσότερες Φωτο κάνοντας κλικ εδώ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...