25 Φεβ 2013

Ζηζή Πατεράκη: Τι είναι τα εγκεφαλικά κύματα "άλφα";

Ζηζή Πατεράκη: Τι είναι τα εγκεφαλικά κύματα "άλφα"; 
Εγκεφαλικά κύματα ΑΛΦΑ. Τι είναι?
Ο καθένας μας διαθέτει μέσα του μια ανεξάντλητη πηγή γνώσεων. Ο Γιουγκ την ονόμασε <<συλλογικό ασυνείδητο>>. Καταφεύγουμε συχνά σε αυτό, όταν πρόκειται να λάβουμε μια απόφαση. Χαρακτηρίζουμε το άτομο που εφαρμόζει αυτήν την τακτική με ιδιαίτερη επιδεξιότητα με τους εξής όρους: <<διορατικό>>, <<σοφό>>, <<ευφυές>> και <<φωτισμένο>>........



Το πνευματικό ταξίδι προσφέρει το εργαλείο που θα εξασφαλίσει πρόσβαση σε αυτή τη γνώση. Ο ίδιος ο Γιουγκ εφάρμοζε αυτή την τεχνική συχνά, περιέγραφε αυτό το φαινόμενο ως ένα εσωτερικό ταξίδι στον κόσμο του συλλογικού ασυνειδήτου. 


Με τη διείσδυσή του στον κόσμο αυτό, μπορούσε να αντλήσει γνώσεις και πληροφορίες από την αστείρευτη πηγή που είναι εξίσου προσιτή σε όλους τους ανθρώπους είτε κατοικούν στην καρδιά της ζούγκλας, στις πλαγιές την Ιμαλαίων, στις Αφρικανικές ερήμους ή στις σύγχρονες πόλεις. Το πνευματικό ταξίδι, μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα την παρούσα κατάσταση.

Ανοίγοντας μας τον δρόμο προς τη γνώση, μας δείχνει με ποιο τρόπο θα πάρουμε σωστές αποφάσεις που θα μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε μια νέα πορεία δράσης. Όταν έχουμε πρόβλημα, μπορούν να βρεθούν λύσεις. 


Είναι σημαντικό να καταλάβουμε τις τεχνικές που είναι διαθέσιμες για την επίτευξη αυτής της αλλαγής. Η αποτελεσματικότητά τους έχει αποδειχθεί πάρα πολλές φορές. Τις τεχνικές αυτές εφάρμοζαν οι πρόγονοί μας.

Μέσω αυτών, αναδείχτηκε η ευφυία του 'Εντισον, του Μαρκόνι, του Αϊνστάιν, του Γκάντι, του Τσώρτσιλ… Χρήσιμοποιούνται και σήμερα από γιατρούς, επιστήμονες, καλλιτέχνες, αθλητές, ανώτερα επιχειρηματικά στελέχη και άτομα από πολλούς άλλους τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας. 


Διάφορες θεωρίες έχουν επιχειρήσει να εξηγήσουν το φαινόμενο του πνευματικού ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που σχετίζονται με την επιστήμη της γενετικής και της μορφογενετικής (Ρσύπερτ Σελντρέικ). 

Δεν έχει σημασία αν ενστερνιζόμαστε τις απόψεις του Γιουνγκ για το συλλογικό ασυνείδητο ή όχι. Αυτό που μετράει είναι ότι λειτουργεί ως μέσο που μας προτρέπει να έρθουμε σε επαφή με ένα βασικό κομμάτι του εαυτού μας, ένα μέρος όπου οι σωματικές, νοητικές και πνευματικές μας δυνάμεις συγκεντρώνονται, ώστε να γίνουμε πιο δημιουργικά και υγιή όντα και να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας. Είναι μια μέθοδος ασφαλής, ευχάριστη και σχετικά εύκολη στην εκμάθηση.
Ζηζή Πατεράκη: Τι είναι τα εγκεφαλικά κύματα "άλφα";
'Ενα μόνο στοιχείο είναι απαραίτητο για το πνευματικό ταξίδι. Οι Σαμάνοι στα βάθη του Αμαζονίου, οι Μπούγκις στο Σουλαβέσι που σχεδιάζουν καράβια, οι άνθρωποι- Πουλιά στις ψηλές Άνδεις που ίπτανται, για να συναντήσουν τους προγόνους τους, και τα πεντακόσια στελέχη της εταιρείας Fortune, που κάνουν αυτό το εσωτερικό ταξίδι για να αυξήσουν την παραγωγικότητα - όλοι αυτοί έχουν μια κοινή αρχή: 
Για να μπορέσεις να ταξιδέψεις πνευματικά πρέπει να έχεις θετική διάθεση
Είναι η μοναδική προϋπόθεση και αρχή, της οποίας η σπουδαιότητα έχει αναγνωριστεί ανά τους αιώνες. 
Το επόμενο βήμα είναι να μάθεις τη βασική τεχνική του. Ο σκοπός έγκειται στο να φτάσεις στην κατάσταση Άλφα, ένα επίστημονικώς προσδιορισμένο πνευματικό στάδιο, κατά το οποίο η συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων είναι μειωμένη.

Τα παιδιά τελούν πολύ περισσότερο χρόνο υπό την κατάσταση Άλφα απ' ότι οι ενήλικες. Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι γι αυτόν τον λόγο η παιδική ηλικία ονομάζεται συχνά <<περίοδος διάπλασης>>. 


Η Άλφα είναι μια κατάσταση του Νου ανοιχτή και δεκτική σε νέες πληροφορίες. Κατά τη διάρκεια της, οι δυνατότητες μάθησης και οι δημιουργικές μας ικανότητες βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. 

Είμαστε σε εγρήγορση και παρ' όλα αυτά η δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων επιβραδύνεται και μας επιτρέπει να έρθουμε σε επαφή με το υποσυνείδητο και το ασυνείδητό μας. 

Αν και η κατάσταση Άλφα μπορεί να επιτευχθεί κατά τη διάρκεια σωματικής δραστηριότητας, οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι οι τεχνικές χαλάρωσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να εισέλθουν σε αυτή.
Namaste
Zizi Pateraki
Spiritual Teacher/Healer
info@live-in-light.com
http://www.live-in-light.com
Πηγή : mylady.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...