26 Φεβ 2013

Το "σπάσιμο" του Καραμανλή στον Σαμαρά

Και γιατί οι "βαρόνοι" της διαπλοκής επικαλέστηκαν τώρα τα λόγια που ο πρώην Πρωθυπουργός είχε πει πριν 2 χρόνια!
Μία φράση που αποδίδεται στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ότι "εγώ τον Τσίπρα τον πάω, έχει κάτι το φρέσκο" ήταν αρκετή για να φέρει το Μέγαρο Μαξίμου σε κατάσταση "νευρικού κλονισμού" και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά σε δύσκολη θέση. Από το περιβάλλον Σαμαρά προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός, όμως η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς θεωρούν ότι..........
μία τέτοια φράση του πρώην Πρωθυπουργού είναι ικανή για να πλήξει το οικοδόμημα της στρατηγικής της ΝΔ ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και το πρόσωπο του αρχηγού του. 
Είναι όμως έτσι τα πράγματα όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν οι μεγαλοπαράγοντες της διαπλοκής; Μάλλον όχι. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb, αυτοί που σήμερα θυμήθηκαν τα λόγια του Καραμανλή για τον Τσίπρα, ξεχνούν συνειδητά να πουν στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας ότι η συγκεκριμένη φράση που αποδίδεται στον πρώην Πρωθυπουργό είναι... "μπαγιάτικη" καθώς φέρεται να έχει ειπωθεί από τα χείλη του δύο ολόκληρα χρόνια πριν!

Ποιοι και γιατί την ανέσυρα τώρα ξαφνικά;
Ο λόγος είναι προφανής: τα ΜΜΕ της διαπλοκής σκέφτηκαν ότι αυτός θα ήταν ένας καλός τρόπος για να προκαλέσουν ερωτηματικά στη βάση της ΝΔ για την στάση του Καραμανλή. Δηλαδή με λόγια προ διετίας, επιχειρούν σήμερα να δημιουργήσουν ερωτηματικά στους Νεοδημοκράτες για το αν ο Καραμανλής κάνει "καψόνι" στον Σαμαρά αποδομώντας την στρατηγική της ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού, λένε ότι "ουδέποτε θα αναμειγνυόταν σε τέτοιους φτηνούς τακτικισμούς ο Καραμανλής".

Πάντως ανεξάρτητα από το υπόγειο παιχνίδι που συνεχίζουν να παίζουν στην πλάτη του Καραμανλή οι διαπλεκόμενοι βαρόνοι των ΜΜΕ στην χώρα μας, ο πρώην Πρωθυπουργός έχει κάθε λόγο να φέρεται δυσαρεστημένος και ανήσυχος για τρία πράγματα:

- πρώτον για το γεγονός ότι το περιβάλλον Σαμαρά δεν τον κάλυψε όπως έπρεπε απέναντι στην απρέπεια Στουρνάρα να επιχειρήσει να ρίξει λάσπη στην περίοδο της Καραμανλικής διακυβέρνησης. Μπορεί ο Υπουργός Οικονομικών να προσπάθησε να το μαζέψει εκ των υστέρων, όμως ήταν ήδη αργά.

- δεύτερον για τα σενάρια που ακούγονται περί της δημιουργίας νέου φορέα τύπου ευρωπαϊκού κόμματος, που έχει στο μυαλό του ο Σαμαράς. Η άποψη του καραμανλικού στρατοπέδου είναι ότι "η ΝΔ δεν είναι ένα κόμμα που όποιος θέλει το κλείνει για να ανοίξει ένα καινούργιο δικό του". Τέτοιες συζητήσεις έχουν εκνευρίσει τον πρώην Πρωθυπουργό, με δεδομένο μάλιστα ότι αυτοί που διακινούν τέτοια σενάρια δείχνουν να ξεχνούν τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε ο στην ανάδειξη του Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ και ότι τέτοιες εξελίξεις δεν μπορούν να δρομολογηθούν... εν αγνοία του Καραμανλή.

- τρίτον ο Κώστας Καραμανλής ανησυχεί για τα σκληροπυρηνικά στοιχεία που έχουν μαζευτεί στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που όπως επισημαίνεται από πολλά φιλελεύθερα στελέχη της Καραμανλικής πτέρυγας, "αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απεκδύεται η ΝΔ το πρόσημο της κεντρώας παράταξης, που είχε καταφέρει να εδραιώσει κατά την περίοδο διακυβέρνηση της χώρας από τον πρώην Πρωθυπουργό".

Το σίγουρο είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς διόλου αψήφιστα μπορεί να πάρει τον ρόλο και το κεφάλαιο Καραμανλής για τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας.
Πηγή : newsbomb.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...