28 Φεβ 2013

Η " Σπονδυλική Στήλη " απο τον Dr.Λουκά Κωνσταντίνου στο Γρυπάρειο

Ο Ορθοπεδικός- Χειρουργός Dr. Λουκάς Κωνσταντίνου σας προσκαλεί στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο στην ομιλία του που αφορά στις νεότερες ιατρικές εξελίξεις της Σπονδυλικής Στήλης και τους τρόπους αντιμετώπισης κρίσιμων καταστάσεων στη χειρουργική της.
Η σπονδυλική στήλη παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη στάση και την κίνηση του ανθρωπίνου σώματος.
Η πολύπλοκη δομή της καθιστά αναγκαία μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση της λειτουργίας, της τόσο στον υγειή όσο και στον πάσχοντα οργανισμό.

Η σωματική σταθερότητα και καλή λειτουργία της είναι επίσης άμεσα συνδεδεμένη και με τη λειτουργία των ....
γειτονικών δομών, άνω και κάτω άκρων.
Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται τα παθολογικά σύνδρομα στη σπονδυλική στήλη, ως σύνολο μιας αλυσίδας αντιδράσεων, που μπορούν να επιφέρουν πόνο ή δυσκαμψία.

Ξεκινώντας από τις δομικές ασυμμετρίες στο σκελετό, όπως στη σκωλίωση, τις εκφυλιστικές αλλοιώσεις, που έχουν να κάνουν με τη φθορά των επιμέρους τμημάτων, σπονδύλων, δίσκων κλπ., και φτάνοντας έως τις ρευματοπάθειες, με τις διαφορετικές υποομάδες, υπάρχει ένα μεγάλο φάσμα παραγόντων, που μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά την κλινική εικόνα.

Η προσεκτική κλινική εξέταση του ασθενούς, και ο ακτινολογικός και εργαστηριακός έλεγχος, δίνουν μία ολοκληρωμένη εικόνα του προβλήματος.

Μόνο έτσι είναι δυνατή και η καθοδήγηση της κατάλληλης θεραπείας, με τις διαφορετικές εφαρμογές κάθε φορά, τη φαρμακευτική αγωγή, τη φυσικοθεραπεία ή περεταίρω επεμβατικές μεθόδους σε περίπτωση εμμονής των συμπτωμάτων.


Πότε:
Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα : 20.00
Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο - Αργύραινα Μύκονος

Δρ. Λουκάς Κωνσταντίνου
Ορθοπεδικός Χειρουργός - Τραυματιολόγος – Αθλητίατρος
Ειδικός Ιατρός Επείγουσας Ιατρικής
Ορθοπεδική Χειρουργική-Αθλητιατρική
Διεύθυνση : Αργύραινα Μυκόνου ΤΘ 392 τκ.84600 Μύκονος

Τηλέφωνα Επικοινωνίας : +30 22890 78549 Κιν.6975980313
E-mail: info@mykonos-orthopedics.com
www.mykonos-orthopedics.com
Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...