2 Νοε 2012

Μπουφές… λειτουργικός και πρακτικός, μιά κλασική υπόθεση!!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ζηλέψει εκείνους που έχουν κληρονομήσει συνταρακτικά κομμάτια από γονείς και παππούδες, όχι απαραίτητα για ένα σπίτι εξ ολοκλήρου σε κλασικό στυλ, αλλά επειδή και λίγο ρετρό δε βλάπτει. Επίσης ένα έπιπλο από μασίφ ξύλο όπως και να το κάνεις έχει ποιότητα, είναι διαχρονική αξία.....
Αφού τα διευκρινίσαμε όλα αυτά ήρθε η ώρα να συζητήσουμε για την επιλογή ενός μπουφέ. Ενός κλασικού μπουφέ για την ακρίβεια.
Πριν αγοράσεις μπουφέ, σου έχω μερικές συμβουλές:
1. Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνει ασορτί με τα υπόλοιπα σου έπιπλα και την τραπεζαρία. Στο κάτω-κάτω θες να ξεχωρίζει, ενώ έχουμε πει πολλές φορές πόσο γοητευτικό είναι το Mix-and-match στυλ.
2. Να διαλέξεις προσεκτικά το μέγεθος του, δεν πρέπει να πνίγει το δωμάτιο, αλλά ούτε και να φαίνεται μικρός, είπαμε θέλουμε να τραβάει τα βλέμματα και να “στέκεται” στο χώρο.
3. Να είναι λειτουργικός και πρακτικός. Τον μπουφέ εκτός από όμορφο τον θέλουμε και για να χωράει τα πράγματα μας!
Φυσικά δεν έχουμε όλοι την τύχη να κληρονομήσουμε τέτοια έπιπλα. Αλλά μπορείς πάντα να αγοράσεις ένα τέτοιο αντικείμενο και να το ενσωματώσεις στο στυλ που σου ταιριάζει. Ακόμα κι αυτό είναι μίνιμαλ, ή ποπ, ή μοντέρνο ή κλασικό, ή shabby ή ότι άλλο θες.


 Όπως ακριβώς το έχουν κάνει στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Σε ένα τέτοιο δωμάτιο, θα πήγαινε πολύ κάτι σε πιο γαλλικό στυλ , όπως αυτός ο μπουφές.


 
Άλλοι προτιμούν κάτι σε πιο country οπότε σε αυτή την περίπτωση σου δείχνω έναν μπουφέ από μασίφ ξύλο σε country style και διχρωμία του ξύλου, ένας συνδυασμός που πολλούς τους συγκινεί βαθύτατα. Εννοείται πως και ένας μπουφές σε λευκή πατίνα θα ταίριαζε πολύ εδώ.
 
Για ποιο εκλεπτυσμένο και ιδιαίτερο στυλ βάλε λίγο μαύρο στη ζωή σου. Οι ρίγες είναι μεγάλο trend και όλα τα δωμάτια χρειάζονται μια πινελιά μαύρου. Κι αυτός ο μπουφές παραπέμπει σε French Collection επίσης.

 
Κάποιοι μπορεί να είναι παραδοσιακοί και να προτιμούν την σιγουριά και τη σοβαρότητα της κλασικής διακόσμησης, για αυτή την περίπτωση διαλέγουμε τους κλασικούς μπουφέδες από γερό μαόνι. Είναι μια λύση στιβαρή και διαχρονική. Φυσικά δε χρειάζεται να σου πω πώς ένας εντυπωσιακός καθρέφτης είναι ο καλύτερος συνοδός ενός μπουφέ.
 
 
Άλλοι επιτυγχάνουν το πολυπόθητο mix-and-match συνδυάζοντας τη ζεστασιά του ξύλου και του πιο κλασικό μπουφέ με επίσης σκαλιστές κλασικές καρέκλες, με ένα εξαιρετικά μοντέρνο τραπέζι, από ψυχρό υλικό όπως είναι το γυαλί και το μέταλλο, φτάνοντας σε ένα αποτέλεσμα πολύ σικ αλλά και διακριτικό.

 
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα η κομότα είναι εξαιρετικά μοντέρνα και απλή, η πολυθρόνα κλασική, με όγκο, σκουρόχρωμη και δεσπόζουσα, ενώ ο μπουφές επίσης κλασικός.

 
Κι ένας τελευταίος. Συνδυάζεται υπέροχα με τραπέζι από μασίφ κορμό δέντρου, που επίσης είναι μια πολύ σύγχρονη τάση.
Mykonos Ticker Deco
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...