22 Δεκ 2011

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα, δεμένα τα πλοία

Προβλήματα στις μετακινήσεις προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.
Λόγω των ισχυρών ανέμων τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια. Συγκεκριμένα, απαγορευτικό απόπλου είναι σε ισχύ στα λιμάνια....
του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι και οι πορθμειακές γραμμές Πρίνου - Καβάλας, Κυλλήνης - Ζακύνθου και Κεφαλονιάς - Πάτρας. Όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.
Αυξημένη είναι επίσης η κίνηση σε πολλούς δρόμους του Λεκανοπεδίου της Αττικής λόγω της βροχόπτωσης. Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από την κακοκαιρία.
Χιονοπτώσεις, βροχές και τσουχτερό κρύο σημειώνονται στη Βόρεια Ελλάδα, όπου στις περισσότερες ορεινές περιοχές η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Χιονόπτωση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και στις πόλεις της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Κοζάνης και των Γρεβενών με τον υδράργυρο να έχει πέσει τις νυχτερινές ώρες κάτω από το μηδέν.
Χιονόπτωση σημειώθηκε και γύρω από τη Θεσσαλονίκη, σε περιοχές με υψόμετρο (Χορτιάτης, Περιστερά, Λιβάδι, Ασσηρος κ.ά.). Στην πόλη βρέχει τις τελευταίες ώρες ενώ η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει αισθητά. Κλειστός είναι για τα αυτοκίνητα ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου.
Επιπλέον, με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σ΄ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, καθώς και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς και των Γρεβενών.
Στην Κεντρική Μακεδονία, αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης ή παγετού χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμάκτσαλαν στο όρος Βόρας, Σέλι και 3-5 Πηγάδια.
Εξάλλου, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας.
Πρόγνωση καιρού
Κακοκαιρία θα επικρατήσει σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στην Αττική, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κατά περιόδους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ, ενώ τη νύχτα θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου και από το βράδυ αναμένεται περαιτέρω πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7 με 8 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια 9 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και πιθανόν στην αρχή της ημέρας στα παραθαλάσσια καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 1 έως 5 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Χιόνια στα ορεινά αλλά και πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και από το βράδυ στα ανατολικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από - 02 έως 06 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιονιά στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο , την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 9 που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 18 βαθμούς κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Ανεμοι: νότιων διευθύνσεων 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 09 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Πηγή : naftemporiki 
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...