2 Δεκ 2011

Συμβουλές για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με βάση το Feng Shui

Θα σας δώσουμε συμβουλές για τη γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού σας ανάλογα με το στοιχείο που κυριαρχούσε τη χρονιά που γεννηθήκατε. 
Θυμίζουμε ότι: όσοι γεννήθηκαν σε χρονιές που λήγουν...
σε ( 0)  και ( 1 ) ανήκουν στο στοιχείο του μετάλλου, σε ( 2 ) και ( 3 ) στο νερό, σε ( 4 ) και ( 5 ) στο ξύλο, σε ( 6 ) και ( 7 ) στη φωτιά και σε ( 8 ) και ( 9 ) στη γη.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν είναι αρμονικοί και ευνοϊκοί  για σας οποιοδήποτε χρωματικοί συνδυασμοί και ειδικά τα πολύ γιανγκ και δυνατά χριστουγεννιάτικα χρωματικά ζευγάρια : ( πράσινο – κόκκινο – χρυσό).
Βέβαια είναι γνωστό, πως το κόκκινο – χρυσό είναι δημοφιλής και εξαιρετικά ευνοϊκός συνδυασμός στην κινέζικη παράδοση, όταν επιθυμούμε να προσκαλέσουμε καλοτυχία και πλούτο στο σπίτι μας. Οι Κινέζοι φροντίζουν να έχουν έναν πίνακα ή διακοσμητικό αντικείμενο αυτού του συνδυασμού στο τοίχο απέναντι από την πόρτα εισόδου, ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζουν μπαίνοντας. Όμως, στο Feng Shui εκτός από τους ισχυρούς συμβολισμούς επιδιώκεται πάντα η ισορροπία των στοιχείων και όχι η υπερβολή. Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας στην εφαρμογή του Feng Shui στο σπίτι σας.
Όσοι, λοιπόν, φίλοι ανήκετε στο στοιχείο του μετάλλου μην επιμείνετε σε μεγάλες δόσεις κόκκινου στο γιορτινό σας διάκοσμο. Το κόκκινο συμβολίζει τη φωτιά και ήδη τα φώτα, τα κεριά ή το αναμμένο τζάκι είναι αρκετά για να εισαγάγουν το στοιχείο αυτό στο χώρο σας. Προτιμήστε διακόσμηση σε χρυσό, ασημί και λευκό. 
Οι φίλοι του στοιχείου του νερού δεν έχουν βέβαια να φοβηθούν από τη φωτιά, αλλά καλύτερα να προτιμήσουν τους κατεξοχήν ευνοϊκούς χρωματικούς τους συνδυασμούς. Αυτοί είναι όλοι οι μεταλλικοί (χρυσό, ασημί, λευκό), αλλά κυρίως το ταίριασμα του χρυσού ή ασημί χρώματος με ένα υδάτινο, όπως το μαύρο, το μπλε, το σκούρο πορφυρό, το σκούρο μοβ. Θα πετύχουν έτσι μια κομψή και γιορτινή διακόσμηση που θα τους ταιριάζει. 
Οι γεννημένοι σε χρονιές ξύλου είναι αναμφισβήτητα οι τυχεροί της χριστουγεννιάτικης παραδοσιακής ατμόσφαιρας. Πράσινο, κόκκινο και χρυσό είναι ανεπιφύλακτα ιδανικός συνδυασμός γι’ αυτούς, όπως ακριβώς είναι και για εκείνους που ανήκουν στη φωτιά. Οι τελευταίοι βέβαια μπορούν αν επιλέξουν άφοβα τους πιο γιανγκ τόνους της παλέτας του κόκκινου, όπως το φούξια ή το έντονο μοβ. 
Τέλος, οι φίλοι του στοιχείου της γης είναι απολύτως προστατευμένοι χρησιμοποιώντας κόκκινο και χρυσό στολισμό στο σπίτι τους μιας και βρίσκονται σε αρμονία με τα στοιχεία της φωτιάς όσο και του μετάλλου. Ας αποφύγουν, όμως, το πράσινο σε όλες του τις αποχρώσεις.
Καθώς θα διακοσμείτε το σπίτι σας ή θα κάνετε τις βελτιωτικές σας αλλαγές θυμηθείτε το χρυσό κανόνα: αποφεύγοντας τις υπερβολές αποφεύγετε το πρόβλημα. Θυμηθείτε επίσης να λάβετε υπόψη σας και τα άλλα μέλη της οικογένειας, ώστε όλοι να επωφελούνται από τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή γιορτή και είναι κρίμα να τη διαταράξουν εντάσεις και εκνευρισμοί που δημιουργούνται από την υπερβολή των γιανγκ δυνατών χρωμάτων στο σπίτι.
Καλή επιτυχία !!! 
ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ ( ΚΥΒΕΛΗ )
Πηγή : beautysecrets
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...