16 Οκτ 2015

Εγκύκλιος Τσακαλώτου για την εξαίρεση των διαθέσιμων των ΟΤΑ – Τι δεσμεύθηκε ο υπουργός

Διευκρινιστική εγκύκλιο με την οποία θα εξαιρέσει θα εξειδικεύσει ποια αυτοδιοικούμενα νομικά πρόσωπα.......
(του άρθρου 69Α* του ν.4270/2014 στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι ΟΤΑ) εξαιρούνται από την ένταξη των διαθεσίμων τους στον Ενιαίο Λογαριασμό Θησαυροφυλακίου, τον οποίο διαχειρίζεται ο υπουργός Οικονομικών, πρόκειται να εκδώσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως είπε ο ίδιος στη Βουλή με αφορμή ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τη μη ρητή αναφορά στα Πανεπιστήμια και τους ΟΤΑ κατά την διατύπωση της αλλαγής που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο, η εγκύκλιος θα εκδοθεί μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου: «Ο πρώτος μας στόχος είναι να συγκεντρωθούν όλα τα χρήματα σε ένα Ταμείο. 

Και ο δεύτερος ο κάθε φορέας να απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα, που θα είχε, αν τα ταμειακά του διαθέσιμα βρίσκονταν σε προθεσμιακό λογαριασμό. Δεν θέλω μια διατύπωση η οποία δεν εξασφαλίζει αυτή τη συγκέντρωση. Με την εγκύκλιο που θα εκδοθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα γίνεται σαφές ότι κάθε φορέας έχει τα ίδια δικαιώματα, δηλαδή θα έχει τρεις ημέρες για να βγάλει τα λεφτά του όπως θα ήταν σε έναν προθεσμιακό λογαριασμό. Αυτός είναι ο σκοπός. Δεν θέλω να δυσκολέψω το έργο των Πανεπιστημίων», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

*Σύμφωνα με το άρθρο 69Α του ν.4270/2014 «οι δαπάνες του Κράτους, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, των λοιπών νομικών προσώπων που με ειδική διάταξη νόμου υπάγονται κάθε φορά στον έλεγχο αυτόν, καθώς και τα έσοδα αυτών, υπόκεινται σε έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με τις διατάξεις που το διέπουν, τα διεθνή ελεγκτικά πρότυπα και τα ελεγκτικά πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Ανωτάτων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων».
Πηγή: aftodioikisi.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...