24 Οκτ 2015

Στέλιος Μπρίγγος: Το Θέατρο είναι ο καθρέπτης Πολιτισμού μιας Χώρας

Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Στέλιου Μπρίγγου στην 27η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου
Δεν είναι μόνο μια καλλιτεχνική έκφραση. Είναι ο Βηματισμός της κοινωνίας προς τα μπρός ή η στασιμότητα πού φανερώνει.......
την πολιτισμική φτώχεια.

Σήμερα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, τα πνευματικά ζητήματα της κοινωνίας έχουν γίνει εμφανή και πολλά εκδηλώνονται έντονα.

Σήμερα, πού η επιθετικότητα, η μισαλλοδοξία και ο θυμός μεταξύ των ανθρώπων είναι διαδεδομένα φαινόμενα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, το να βρεθεί πνευματική λύση σ’ αυτά τα προβλήματα αποτελεί ζωτική ανάγκη, και το θέατρο ως ένα μέσο γνωριμίας και επικοινωνίας με το πλατύ κοινό, μπορεί να προτείνει λύσεις ή τουλάχιστον να μας επιτρέψει να αντιληφθούμε το εύρος τους. Η πνευματική σημασία του θεάτρου, λοιπόν, ως τρόπος έκφρασης και ζύμωσης των κοινωνικών και ατομικών ζητημάτων είναι αναμφίβολο.

Εδώ και χρόνια μια σπουδαία συνάντηση-θεσμός, πραγματοποιείται στο Αιγαίο. Η συνάντηση των Ερασιτεχνικών Θιάσων.

Η Περιφέρεια Νοτιου Αιγαίου στηρίζει έμπρακτα αυτήν την τόσο σπουδαία πνευματική κίνηση γιατί σε αυτή την δύσκολη εποχή ο πολιτισμός οφείλει να βγεί δυναμικά μπροστά, ενωτικά και δημιουργικά, για να θυμίζει σε όλους ότι μέσα από την πνευματική ανάπτυξη μπορεί να δημιουργηθεί η υπέρβαση τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

‘Οπως είπε ο ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Μαγιακόφσκι, «το θέατρο είναι ένας μεγεθυντικός φακός για να δείς μια κοινωνία»

Καλή επιτυχία σε όλες τις Ερασιτεχνικές Ομάδες και καλή απόλαυση σε ‘οσους τυχερούς βρεθούν σε αυτό το δημιουργικό συναπάντημα.
Στέλιος Μπρίγγος
Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πρόγραμμα Παραστάσεων
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...