30 Οκτ 2015

Δένουν κάβους τα πλοία Δευτέρα και Τρίτη, λόγω 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ

Ξεκινά η 48ωρη απεργία στα λιμάνια. Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Για ποιους λόγους ........
αντιδρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Όλα τα πλοία θα παραμείνουν με δεμένους κάβους και δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο, τονίζει με ανακοίνωσή της, για τους επιβάτες των επιβατηγών πλοίων, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), που έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία η οποία θα αρχίσει στις 06:00 την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να προχωρήσει, σε προειδοποιητική πανελλαδική 48ωρη απεργία σε όλους τους τύπους των σκαφών, από τις 6.00 π.μ. της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου, ενώ θα συμμετάσχει και στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου, από τις 0.01 έως 24.00.

«Η επερχόμενη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα «η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών και των οικογενειών τους, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους».
Newsroom mykonosticker.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...