23 Οκτ 2015

Σε Αμοργό και Σαντορίνη ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης

Στις εργασίες του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου Εναλλακτικού Τουρισμού ΥΠΕΡΙΑ 2015 που πραγματοποιείται από........
τις 21 έως τις 26 Οκτωβρίου στην Αμοργό από τον Εξωραϊστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa με θέμα «Αμοργός: Μονοπάτια από το Παρελθόν στο Μέλλον. Κοινωνικοοικονομικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές προοπτικές» συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης.

«Στις δύσκολες συνθήκες που διανύει σήμερα η πατρίδα μας, αντιμετωπίζουμε τη μέγιστη πρόκληση, που είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας, η οποία θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η επιλογή λοιπόν για στήριξη του τουριστικού τομέα είναι, αναμφίβολα, μία από τις βασικές προτεραιότητες όλων μας αφού ο τουρισμός, αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας μας» τόνισε στην εισήγησή του ο κ. Λεονταρίτης επισημαίνοντας πως «η πολιτική που αναπτύσσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τομέα του Τουρισμού, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου δίνουν έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγκαταλείπεται η ιδέα του μαζικού τουρισμού».

Για τον Αντιπεριφερειάρχη «στόχο και προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής αποτελούν η επιλογή ενός νέου μοντέλου ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς και των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών του κάθε νησιού και ο προσδιορισμός των αξόνων παρέμβασής της».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «οι παρεμβάσεις, η υποβολή προτάσεων και οι δράσεις της Περιφέρειας για την αύξηση του τουριστικού προϊόντος μας, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας μέσω της στόχευσης προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού θα είναι διαρκείς. Προς επίτευξη αυτού του στόχου η συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον ιδιωτικό τομέα θα είναι συνεχής καθώς επίσης και η προβολή του Νοτίου Αιγαίου μέσα από τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία επηρεάζουν εκατομμύρια πολιτών ανά τον κόσμο, όπως συνέβη πρόσφατα μέσα από την προβολή μας από το CNN.

Ο κ. Λεονταρίτης θα παραμείνει στην Αμοργό μέχρι και αύριο Σάββατο ενώ την Κυριακή θα μεταβεί στη Σαντορίνη προκειμένου να παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου και θα βρίσκεται στο νησί ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου έως και την Τρίτη 27 Οκτωβρίου.
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...