18 Σεπ 2015

Στέλιος Μπρίγγος: Στόχος μας η διασύνδεση των πολιτιστικών δράσεων με την τουριστική προβολή των νησιών

Σε νησιά της Δωδεκανήσου ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγγος
"Ο Πολιτισμός είναι πολύ ψηλά στην πολιτική μας Ατζέντα, διότι μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και δημιουργίας. Στόχος μας είναι η εξωστρέφεια........
των μικρών κοινωνιών, ως πόλος έλξης". 

Την Πάτμο, τους Λειψούς, την Κάλυμνο και την Λέρο επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος Μπρίγγος όπου είχε επαφές με τις τοπικές αρχές και τους πολιτιστικούς φορείς των νησιών, με σκοπό τον ενιαίο προγραμματισμό δράσεων και την σύνδεση πολιτιστικών γεγονότων με την τουριστική προβολή των νησιών.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε την Πάτμο όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πάτμου κ Γρηγόρη Στόικο, την Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Νομική Μαύρου και την Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ Ελένη Μαυρογάλου.

Στο Πνευματικό Κέντρο ο κ. Μπρίγγος πραγματοποίησε ανοιχτή συνάντηση με όλους τους πολιτιστικούς φορείς, θεατρικούς συλλόγους, αλλά και καλλιτέχνες του νησιού και στην συνέχεια παρακολούθησε την θεατρική παράσταση «Οι Πειρατές του Αιγαίου» η οποία οργανώθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Συναντήθηκε επίσης με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και στο σπήλαιο της Αποκάλυψης επιβλέποντας τα έργα της Περιφέρειας στον ιερό χώρο.

Ακολούθησε επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη στους Λειψούς όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο των Λειψών κ Φώτη Μάγγο και με τους Ολυμπιονίκες Κλέλια Πανταζή και Νίκο Σιρανίδη.

Στην συνέχεια ο κ. Μπρίγγος επισκέφθηκε την Κάλυμνο, όπου στο Επαρχείο Καλύμνου συναντηθήκαμε με τον Αντιδήμαρχο κ Μικέ Ρήγα και το πρόεδρο του πολιτιστικού Οργανισμού κ Ποθητό Μαγκούλια.

Η περιοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού σε νησιά της Δωδεκανήσου ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στην Λέρο, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου, Αστυπαλαίας κ.κ Παΐσιο, με τον Δήμαρχο Λέρου κ Μιχαήλ Κόλλια, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κωσταντινίδη και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου κ. Περαμπελιώτη.
Συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του ιδιαίτερα δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου «Άρτεμις».

Σε όλα τα νησιά ο κ. Μπρίγγος συζήτησε το ενδεχόμενο συνεργασιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τους Δήμους και τους Πολιτιστικούς Φορείς, τον κοινό προγραμματισμό δράσεων καθώς και τον επαναπροσδιορισμό των ήδη υπαρχουσών. Μεγάλος στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι η διασύνδεση πολιτιστικών γεγονότων με την τουριστική προβολή των νησιών.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών και των επισκέψεών του στα νησιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού δήλωσε:

«Από την Αρχή της προσπάθειάς μας, έχουμε δείξει ότι ο Πολιτισμός είναι πολύ ψηλά στην πολιτική μας Ατζέντα, διότι μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και δημιουργίας. Στόχος μας είναι η εξωστρέφεια των μικρών κοινωνιών, ως πόλος έλξης.
Από την άλλη, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα, στην οποία βιώσαμε ακόμα και σχισματικές καταστάσεις πόλωσης και φανατισμού, ο Πολιτισμός οφείλει να βγεί μπροστά και να μας ενώσει.
Ο Πολιτισμός με τον ενωτικό, δημιουργικό και πολλές φορές ανατρεπτικό χαρακτήρα, αποδεικνύει ότι όλα αυτά που μας ενώνουν, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας διαφοροποιούν. Με απλά λόγια ο Πολιτισμός είναι το αντίδοτο της αλλοπρόσαλλης εποχής την οποία ζούμε»
Δείτε εικόνες απο τις συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού:
 
 
 

Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...