26 Σεπ 2015

Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο Τζιτζικώστας - «Να υπερβούμε τις εσωκομματικές ισορροπίες»

Την υποψηφιότητά του στην κούρσα διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας........

Ο κ. Τζιτζικώστας, παρόλο που όλο το προηγούμενο διάστημα, είχε κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος, τελικά θα είναι υποψήφιος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook

Στο μήνυμά του, επιμένει  στην ανάγκη για αλλαγές και την ανάγκη «νικηφόρας σύγκρουσης με το νέο λαικισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος» και τάσσεται υπέρ της εκλογής από τη βάση. Παράλληλα, απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή σε «όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη». 
Ολόκληρο το μήνυμα του κ. Τζιτζικώστα στο Facebook
Μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν εκφράζεται σήμερα από κανέναν.
Προσέρχεται στα διλήμματα που θέτει η πραγματικότητα και διατυπώνει το πολιτικό σύστημα, με μισή καρδιά και με την αίσθηση ότι εκ των προτέρων θα είναι χαμένη υπόθεση η αξιοκρατία και η δημιουργικότητα, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, χωρίς δηλαδή τις αναγκαίες προϋποθέσεις επιτυχίας που εγγυάται μια καλά οργανωμένη κοινωνία με θεσμούς που λειτουργούν.
Για αυτούς τους ανθρώπους, τους πολλούς, που περιμένουν μια ουσιαστική ρήξη με τις κακές συνήθειες του χθες και μια νικηφόρα σύγκρουση με το νέο λαικισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος, οφείλουμε να αλλάξουμε πρώτοι.
Για τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες που θέλουν ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα με ενότητα, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και αξιοκρατία και ζητούν μια νέα και καθαρή πολιτική απάντηση πρέπει να υπερβούμε τα όρια των εσωκομματικών ισορροπιών που μικραίνουν τον ορίζοντα της παράταξης.
Για την κοινωνία που είναι θυμωμένη από όσα περνάει, αλλά και από το αίσθημα ότι δεν έχει επιλογή, ότι δεν υπάρχει λύση που θα την περιέχει, ότι απέχουν τα πρόσωπα που ξέρουν τι σημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ζητάει αλήθεια χωρίς κολακεία, αλλά και χωρίς να της κουνάνε διαρκώς το δάχτυλο, οφείλουμε μια δημοκρατία Νέα και ισχυρή.
Πιστεύω ότι η διαδρομή μου, η πίστη μου ότι οι πολιτικές μάχες κερδίζονται με ανοιχτούς ορίζοντες, με συμμετοχή και έμπνευση των πολλών, μου επιτρέπει να σταθώ μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.
Θέτω την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Παράταξης και καλώ όλους να συμμετέχουν στην εκλογή από τη βάση. Όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
Για να πετύχουμε το στόχο αυτό χρειάζεται παράταξη όλων των δυνάμεων.
Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τζιτζικώστας, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή, με τον πρώην πρωθυπουργό να τον αποτρέπει από το να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, επισήμως έχει υποβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όπως είχε γράψει το newpost, προκειμένου να κατέλθει στην κούρσα διαδοχής θέλει το πολύ τρεις υποψηφίους. Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με τον ευτελισμό της διαδικασίας αλλά και με την ενδεχόμενη κάθοδο έξι - επτά υποψηφίων.
Πηγή: http:newpost.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...